VARAŽDIN POD KRUNOM HABSBURGOVACA

80.00 Kn

VARAŽDIN POD KRUNOM HABSBURGOVACA

 


Varaždin – smješten u samom srcu nekadašnje Monarhije, dovoljno daleko od svih bojišnica, a istovremeno, dovoljno blizu da Grad i njegovi građani budu uključeni u vrtlog promjena…

Put u prošlost započinjemo, čim drugim, nego šetnjom prekrasnim parkom arhitekture i spomenikom prirode – jednim od najljepših groblja u Europi. I ne, ne osjećajte se turobno. Uz miris čempresa, javora, jasena, šimšira prožimat će vas unutarnji mir i spokoj, a dah ćete zaustaviti na mirnoj “fronti bojišnice”, kada shvatite da se nalazite ispod drva nježnosti i istine, ispod svetog slavenskog drva i simbola mira – LIPE.

Uz izuzetno vrijedno povijesno i umjetničko nasljeđe grada kao jednog od središta političkog, ekonomskog i kulturnog života za vrijeme vladavine carske i kraljevske kuće Habsburg krećemo u (ponovno) otkrivanje Varaždina.

Pronalazeći anđele, slušajući priče starih Varaždinaca, koje su tijekom 400 godina zajedničke prošlosti iz temelja promijenile stoljetna pravila i norme, dolazimo do palače Sermage, a zatim i do palače Herzer gdje se održava sama izložba.

Saznajte kako je 17 Habsburških vladara ostavilo duboki trag na razvoj grada, ali i oblikovanje kulturnog, društvenog, estetskog i političkog života tijekom minulih stoljeća do današnjih dana.

Priču razgleda zaokružiti ćemo u varaždinskom stilu. Neizostavna kava u gradskoj kavani Grofica Marica uz istoimeni brand „Torta Grofica Marica“. Osjetite žilu kucavicu gradskog Korza, mjesta gdje svatko želi vidjeti i biti viđen, dok vi pokušavate slegnuti dojmove ovog mirnog, ali izuzetno interesantnoga grada.

…vrijeme je za rastanak.

Želimo Vam sretan put kućama i budite nam opet naši dragi gosti!

 


 

Cijena na bazi 30 osoba.

 

U cijenu uključeno:

  • lokalni vodič za grad Varaždin na njemačkom jeziku

  • ulaznicu za izložbu Varaždin pod krunom Habsburgovaca (Palača Sermage i Palača Herzer)

  • kava i torta Grofica Marica

 

Slike grada Varaždina: Arhiva TZGV