Otok Vis ~ poznat, ali i nepoznat, još uvijek turistički neiskorišten, toliko neotkriven, a upravo zbog toga toliko čaroban. Rajske plaže koje oduzimaju dah, kamene kuće, veličanstveni pogledi, modro-tirkizno-zeleno more uz naglasak na „laganini“ život, idealan je bijeg od turbulentne svakodnevnice. Svojom raznolikošću Vis zasigurno može zadovoljiti različite apetite strastvenih (avan)turista…

Ukoliko na ovom mjestu isključite um, duša će Vam progovoriti, šum valova će biti glasniji, miris mora sve intenzivniji, a ljubav prema otoku sve jača.

Vis svakako preporučamo strastvenim biciklistima koji na ovaj način imaju mogućnost upoznati otok iz najskrivenijih kutova i uvala, istražiti neistraženo, a pritom se osvježiti na nekim od najljepših plaža Jadrana, pa i svijeta. Samo uzmite kartu u ruke i uputite se gornjom ili donjom cestom putem Kraljičine špilje, Titove špilje, Huma, Krušovica, Vele Gomilice, a nikako ne zaobiđite uvalu Stinivu do koje će se odlučiti spuštati samo najhrabriji, ali svakako vrijedi svake kapi znoja. Ovu uvalu možete posjetiti i sa morske strane, a izlet možete rezervirati na raznim turističkim punktovima u Visu ili Komiži.

Modra Špilja ~ još jedan prirodni krški oblik na otočiću BIševu koja zahvaljujući specifičnom svjetlosnom efektu nastalom lomljenjem i odbijanjem sunčevih zraka od morskog dna svojom izrazito plavom bojom oduševljava brojne turiste iz cijeloga svijeta. Do ove špilje treba Vam svega 30-ak minuta brodićem iz Komiže te nikako nemojte propustiti posjetiti ovaj geomorfološki fenomen.

Bilo da svratite u luksuzni restoran, jednu od brojnih tradicionalnih konoba ili seosko domaćinstvo, dočekat će Vas ugodna atmosfera, mirisi lokalnih specijaliteta i bogat izbor laganih mediteranskih jela spravljenih od svježe ribe i svježih sezonskih namirnica.

Iako poprilično izoliran, ovisan o preskupom trajektu ovaj otok će zasigurno ispuniti sva vaša očekivanja i sigurni smo da ćete se ponovno vratiti…

Više na: www.tz-vis.hr

 

            

Izvor naslovne fotografije: Photography by Romulic&Stojcic