KRSTARENJE VOLGOM / NAJLJEPŠI GRADOVI RUSIJE

Kada razmišljamo o putovanjima, Rusija nam se čini jako daleko, ali ni ne slutimo što propuštamo. Zemlju koja je građena kao najveće i najmoćnije carstvo. Romanovi su svoju zemlju htjeli približiti Europi, pa su tako svoje gradove gradili po uzoru na europske prijestolnice, pa i još ljepše. Trebalo je još samo prirodne ljepote ukrasiti i na obalama rijeka izgraditi mostove, muzeje i carske palače.

Volga je rijeka koja proteče kroz srce Rusije. Naše 10- dnevno krstarenje započinje u ST. Peterburgu. U gradu koji je poznat po svojoj arhitekturi i povijesnim znamenitostima. Iako nam je tijekom posjeta Mandrogima padala kiša, našu veselu družinu, nije spriječilo u upoznavanju simpatičnog ruskog sela.

Osim njega, još smo posjetili i djelomično upoznali Kizhi, Goritsy, Yaroslavl te Uglitch.  Na našu veliku žalost, ali ujedno i veliku radoznalost, krstarenje završava posjetom Moskvi. Ništa nas nije moglo pripremiti u upoznavanju prelijepog grada. Doživjeti grad preko dana jedinstveno je iskustvo, ali kako se je približavala noć, tako grad postaje jedno novo mistično i magično mjesto. Cijeli grad krase svijetla duginih boja, koja nam tiho govore, “vratiti ćete se“ i svakako ćemo se vratiti jer nam ovo nije zadnje putovanje u ovaj predivan grad

Moskva nekad i danas 

 Crno bijele slike slikane su u Moskvi 1977. godine kada se je autobusom moglo na Crveni trg.