Samobor – Divlje vode, 11.06.2015.

JEDNODNEVNI IZLET U SAMOBOR I „DIVLJE VODE“, U ČETVRTAK, 11. LIPNJA 2015.

Kao i svake godine Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin u Zavojnoj 6, za svoje korisnike organizira jedan do dva jednodnevna izleta. Ove godine korisnici su odabrali izlet u Samobor.

Predivan, ali vruć proljetni dan pratio je naše izletnike cijelo vrijeme putovanja. U organizaciji turističke agencije Lily tours iz Varaždina i simpatične vodičice Dine Kašmo Krainc izletnici su saznali puno zanimljivih informacija o ovom osebujnom gradiću nadomak Zagreba. U centru Samobora dočekao ih je domaćin – vodič Silvio i na duhovit način izletnicima pričao o povijesti ali i današnjem životu u gradu. Nakon panoramskog razgleda Samobora korisnici su se počastili poznatim samoborskim kremšnitama.

Prije odlaska iz Samobora izletnici su posjetili kuću za duhovnu obnovu „Tabor“ u kojoj ih je dočekao fra Ivan Matić i ispričao priču o toj poznatoj destinaciji za brojne posjetitelje iz Hrvatske i inozemstva koji ovdje dolaze na duhovno iscjeljenje.

Uslijedio je odlazak autobusom na izletište „Divlje vode“ i ručak u tamošnjem restoranu. Korisnici su se u predivnom ambijentu netaknute prirode zabavljali uz pjesmu i ples, a za to se pobrinuo glazbeni duo: voditelj zbora Miro Rogar i korisnik Doma Josip Grđan.

Izletište „Divlje vode“ u svojem rezervatu ima brojne pripitomljene životinje, ljame, konje, koze, a ujedno je to i ekološko uzgajalište pastrva.

Izletnici su se oko 18 sati vratili u Varaždin nakon lijepo provedenog i sadržajima bogatog dana u simpatičnom gradiću Samoboru i njegovoj okolici.”

Vesna Pravica, radni terapeut Doma