Otok Vis ~ raj na Jadranu

Otok Vis ~ poznat, ali i nepoznat, još uvijek turistički neiskorišten, toliko neotkriven, a upravo zbog toga toliko čaroban.

Upravo je ta čarobnost privukla i naše dugogodišnje stranke iz Jertovca koji su se u poprilično velikom broju uputili putem ovog otoka ~ “RAJA NA JADRANU”. Vesela atmosfera od ranojutarnjih sati nije nedostajala unatoč kiši koja nas je pratila u kontinentalnim krajevima. Već od prve kave u Splitu željno se iščekivao trajekt gdje je započelo ugodno krstarenje u neposrednoj blizini naših prekrasnih dalmatinskih otoka u trajanju od 2,20h.

Već samim pristajanjem u višku luku osjećala se jedna sasvim drugačija atmosfera u zraku koja je izmamila osmijehe na lica svih naših putnika.

Rajske plaže koje oduzimaju dah, kamene kuće, veličanstveni pogledi, modro-tirkizno-zeleno more uz naglasak na „laganini“ život, svakako je idealan bijeg od turbulentne svakodnevnice. Svojom raznolikošću Vis zasigurno može zadovoljiti različite apetite strastvenih (avan)turista…

Ukoliko na ovom mjestu isključite um, duša će Vam progovoriti, šum valova će biti glasniji, miris mora sve intenzivniji, a ljubav prema otoku sve jača.

Vis također preporučamo strastvenim biciklistima koji na ovaj način imaju mogućnost upoznati otok iz najskrivenijih kutova i uvala, istražiti neistraženo, a pritom se osvježiti na nekim od najljepših plaža Jadrana, pa i svijeta.

Samo uzmite kartu u ruke i uputite se gornjom ili donjom cestom putem Kraljičine špilje, Titove špilje, Huma, Krušovica, Vele Gomilice, a nikako ne zaobiđite uvalu Stinivu do koje će se odlučiti spuštati samo najhrabriji, ali svakako vrijedi svake kapi znoja. Ovu uvalu možete posjetiti i sa morske strane, a izlet možete rezervirati u našoj agenciji.

Modra Špilja ~ još jedan prirodni krški oblik na otočiću Biševu koja zahvaljujući specifičnom svjetlosnom efektu nastalom lomljenjem i odbijanjem sunčevih zraka od morskog dna svojom izrazito plavom bojom oduševljava brojne turiste iz cijeloga svijeta.

Do ove špilje treba Vam svega 30-ak minuta brodićem iz Komiže te nikako nemojte propustiti posjetiti ovaj geomorfološki fenomen.

Bilo da svratite u luksuzni restoran, jednu od brojnih tradicionalnih konoba ili seosko domaćinstvo, dočekat će Vas ugodna atmosfera, mirisi lokalnih specijaliteta i bogat izbor laganih mediteranskih jela spravljenih od svježe ribe i svježih sezonskih namirnica.

Za ovu prekrasnu destinaciju svakako se možete odlučiti u grupnom ili individualnom aranžmanu preko naše agencije. Sve što trebate reći je željeni termin, a mi ćemo vas odvesti na ovaj “RAJ NA JADRANU”!