GRUPNI POLAZAK

 

 

VIJETNAM I KAMBODŽA

 

DATUM PUTOVANJA: 23.11. – 05.12.2017.

 

 

Zrakoplovom iz Zagreba!

 

 

 


Najmanji broj putnika: 15

Viza: potrebna za državljane RH

 

 

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 14.990 kn*

 

* FM popust 500 kn vrijedi za rezervacije do 90 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni.

 

Redovna cijena aranžmana po osobi: 15.490 kn

 

Cijena po osobi uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu, smještaj u hotelima 3* i 4* na osnovi 10 noćenja s doručkom u hotelima prema programu ( 3 noćenja u hotelu u Ho Chi Min-u, 2 noćenja u hotelu u Hou An-u, 1 noćenje u hotelu u Halongu, 2 noćenja u hotelu u Hanoiu, 2 noćenja u hotelu u Siam Reapu ), 6 ručkova i 6 večera u lokalnim restoranima tijekom ture, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom prema programu, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

 

Obavezne doplate po osobi: kod prijave:  zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama); na licu mjesta – vizu za Kambodžu: 30 USD – dobiva se na ulasku u zemlju, pri izlasku iz Kambodže, pristojba zračne luke: 25 USD, ulazni pečat za Vijetnam: 45 USD – dobiva se na ulasku u zemlju, izlazna taksa u Ho Chi Min City cca 15 USD, napojnice vodiču i vozaču 50 USD.

 

Cijena po osobi ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu: 2.900 kn, napojnice vodiču i vozaču 50 USD – plaćanje na licu mjesta (obavezna doplata), osobne troškove, paket putnog osiguranja (osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja).

 

Viza: potrebna; viza za Vijetnam: dobiva se na ulazu u zemlju (ispuni se formular kojemu se prilažu dvije fotografije u boji) cijena 45 USD; viza za Kambodžu: dobiva se na ulazu u zemlju ( 30 USD, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji, putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od ulaza u zemlju, kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja ).

 

VAŽNO:
Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

 

 

Cijena ovog programa je rađena na bazi minimalno 15 putnika u grupi. Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata (tečaj €…) ili nedovoljno prijavljenog broja putnika kao i otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Za ovaj program vrijede opći uvjeti poslovanja Lily toursa te je osigurana jamčevina po ugovoru br. 299/15 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Preporučamo uplatu paketa putnog osiguranja. Osigurana je polica osiguranja od odgovornosti broj 099090000103 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Plaćanje prema dogovoru (mogućnost plaćanja u više mjesečnih obroka). Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvpei.hr. Glavni organizator: putnička agencija KOMPAS.

 

1

ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20.15 sati.

2

ISTANBUL - HO CHI MIN - SAIGON

Dolazak u Istanbul u 00.30 sati. Nastavak putovanja za Ho Chi Min na liniji TK166 u 2.35 sati. Dolazak u Ho Chi Min  u 19.40 sati. Nakon carinskih formalnosti (potrebne su dvije fotografije u boji za dokumente i prazne stranice u putovnici)  Organizirani prijevoz do centra grada. Od Katedrale Notre Dame, šetnja kroz  samo srce grada do hotela. Prijava u hotel, večera dobrodošlice u lokalnom restoranu. Povratak u hotel i noćenje.

3

HO CHI MIN - CU CHI TUNELI

Nakon doručka, odlazak na izlet do TUNELA CU CHI (oko 75 km od grada).  Mrežu podzemnih tunela sagradio je vijetnamski pokret otpora tijekom duge borbe za nezavisnost. Tuneli dugi 250 km povezivali su Ho Chi Minh City (nekadašnji Saigon) sa kambodžanskom granicom, a pod zemljom su se nalazile bolnice, kuhinje, učionice, pa čak i kazalište i malo kino. Dio tunela otvoren je za javnost. Ručak u Cuchi-u. Nakon ručka, povratak u Ho Chi Min i šetnja uz razgled glavnog grada Vijetnama. Gradska vijećnica, katedrala Notre-Dame, a od poznatih znamenitosti obići ćete bivšu Predsjedničku palaču i Muzej rata. Prije večere prošetat ćete poznatom Ben Thanh tržnicom. Odlazak na večeru u lokalni restoran. Noćenje u hotelu.

4

HO CHI MIN - MY THO (MEKONG DELTA) - HO CHI MIN

Nakon doručka, odlazak na izlet koji pruža fascinantan uvid u svakodnevicu života na Mekong delti. Vožnja prema gradu My Tho koji se nalazi na delti rijeke Mekong. Vožnja po rijeci, s pogledom na plantaže voća i ribarska sela uz obalu. Nastavak vožnje do otoka s kornjačama gdje je predviđen ručak. Nakon ručka posjet obiteljskom imanju na kojem možete vidjeti kako se proizvode slatkiši i drugi proizvodi i predmeti od kokosa. S ovog izleta ćete zasigurno ponijeti kući svoju privatnu zbirku lijepih uspomena.  Povratak prema Ho Chi Minu, odlazak do Kineske četvrti sa hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Povratak u hotel i noćenje.

5

HO CHI MIN - DANANAG - HOI AN

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Danang. Po slijetanju u Danang organizirani prijevoz do Hoi An-a uz kratko zaustavljanje u Da Nangu. Odlazak u Cham muzej i do poznate pješčane plaže Non Nuoc. Nastavak putovanja za Hoi An, po dolasku večera u lokalnom restoranu, prijava u hotel i noćenje.

6

HOI AN

Doručak. U prijepodnevnim satima obilazak Hoi Ana, mjesta pod zaštitom UNESCO-a zbog svojih neobičnih, dobro očuvanih starih uličica i kuća. Razgled grada pješice: Merchant’s House, sabornica Phuc Kien, japanski natkriveni most star 400 godina, živopisna tržnica uz rijeku. Poslijepodne je slobodno za odmor ili šetnju po ovom prekrasnom lučkom gradu. Noćenje u hotelu.

7

HOI AN - DANANG - HANOI - HALONG

Rani doručak i odjava iz hotela. Prijava na let za Hanoi. Po dolasku u Hanoi, organizirani prijevoz za Halong zaljev. Na putu zaustavljanje radi ručka. Ovaj prekrasan zaljev jedno je od sedam svjetskih čuda prirode i pod zaštitom je UNESCO-a. Više od 2.000 spektakularnih vapnenačkih otoka i stijena izranjaju iz smaragdno zelenog mora na površini od preko 1500 km2. Po dolasku u Halong, smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu, povratak u hotel i noćenje.

8

HALONG - HANOI

Doručak i odjava iz hotela. Ukrcaj na džunku (drveni brod) i početak krstarenja ovim prekrasnim zaljevom koji obiluje pećinama i plažama, a nosi naziv „osmo čudo svijeta“. Vidjet ćete spilju Thien Cung i Dau Go te otočić Titop.  Predviđeno trajanje krstarenje je pet sati te će ručak biti poslužen na brodu. Iskrcaj te vožnja prema Hanoiu gdje je dolazak predviđen u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9

HANOI

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada: Muzej i mauzolej vijetnamskog revolucionara i državnika Ho Chi Minha, razgled njegove drvene kuće, predsjedničke palače sagrađene u francuskom kolonijalnom stilu i budističkog hrama – pagode Jednog stupa. Pauza za ručak uključen u cijenu. Potom, razgled najstarijeg sveučilišta u Vijetnamu zvanog još hram Literature, prožetog dubokom filozofijom konfucijanizma. Posjet Etnološkom muzeju. Vožnja biciklima rikšama u trajanju oko sat vremena kroz stari dio grada, poznat po svojim umjetnicima, trgovcima te slikovitim dućanima svilom. Tijekom razgleda moći ćete osjetiti ugođaj davnih vremena i naučiti o tradicionalnoj vijetnamskoj arhitekturi. Potom, odlazak na jedinstvenu lutkarsku predstavu na vodi. Povratak u hotel. Noćenje.

10

HANOI - SIAM REAP

Doručak. Odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i let za Siam Reap (let u trajanju od oko 2 sata). Po dolasku u Saim Reap, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

11

SIAM REAP - ANGKOR

Ustat ćemo rano i otići do fotogeničnog hrama Ta Prohm-a, slavnog podsjetnika rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drama ljudske povijesti, kad čovjek prvo osvoji prirodu da bi stvorio, a nakon toga priroda osvaja čovjeka da bi uništio. Posjeta je predviđena u ranim jutarnjim satima iz razloga da se izbjegne gužva kako bi doživljaj bio uistinu nezaboravan. Nakon Ta Prohm-a odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađen sredinom 12.st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvečen Višni, Banteay Srei, hram koji je bio izgrađen zadnijh godina 10.st. hinduistički hram posvećen Šivi, glavna znamenitost su tri centralne stupe ukrašene muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. Razgled će završiti sa zalaskom sunca u rižina polja. Večera i noćenje.

12

ANGKOR THOM - ANGKOR WAT

Doručak u hotelu i odjava. Odlazak u razgled drevne prijestolnice Angkor Thom iz 12.stoljeća. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekoriranih sa preko 200 nasmijanih lica božanstava. Zatim nastavak razgleda čuvenog Angkor Wat-a poznatog po svojoj ljepoti i sjaju, a koji je  najduži plitki reljef na svijetu, koji duž svojih zidina priča priču iz Hindu mitologije. Odlazak u hotel radi osvježenja gdje će vam biti na raspolaganju nekoliko soba s kasnom odjavom. Zatim slijedi ručak u lokalnom restoranu te organizirani prijevoz do zračne luke te prijava  na let za Bangkok.

13

BANGKOK - ISTANBUL - ZAGREB

Dolazak u zračnu luku Bangkok. Prijava na let za Istanbul na liniji TK69 (Turkish Airlines) u 00.05 sati.

Dolazak u Istanbul u 6.25 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK1053 u 8.20 sati za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u 8.35 sati.