VELIKA KINESKA TURA 

 12 dana / 9 noćenja  ~ Zrakoplovom iz Zagreba

TERMIN: 23.10. – 03.11.2019. 

PEKING – XIAN – NANJING – HANGZHOU – SUZHOU – SHANGHAI

 

 

Cjenik 

Polazak:
12 dana / 9 noćenja
23.10.-3.11.
Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 12.180 kn
FM* 11.695 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 1.790 kn

Zrakoplovne pristojbe (2.490 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb- Doha – Peking i Shanghai – Doha – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, unutarnji let Xi’an – Nanjing, prijevoz noćnim vlakom Peking – Xi’an (spavaća kola s 4 ležaja, noćenje u vlaku), 8 noćenja u hotelima 4* i 1 noćenje u vlaku u spavaćim kolima: 2 noćenja u Pekingu, 1 noćenje u vlaku Peking – Xi’An, 1 noćenje u Xi’Anu, 1 noćenje u Nanjingu, 1 noćenje u Hangzhou, 1 noćenje u Suzhou, 2 noćenja u Shanghaiju, dvokrevetnie standard sobe, usluga polupansiona (doručak u hotelima i večere u lokalnim restoranima), izlet na Veliki kineski zid, uslugu voditelja putovanja, razgledi i ulaznice prema programu putovanja, uslugu lokalnih vodiča u svim gradovima, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, vizu za Kinu, napojnice (preporuka 35 eur – plaćanje na licu mjesta), putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

FAKULTATIVNI IZLETI:
Tang Dynasty show 220 kn
Akrobatski show u Shanghaiju 260 kn
Shanghai tower 370 kn
Ljetna palača 230 kn

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA ZA FAKULTATIVNE IZLETE: 10

VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske. 
Svaki putnik ishodi vizu osobno u Veleposlanstvu Narodne Republike Kine u Zagrebu zbog obveznog davanja otisaka prstiju.

Za dobivanje vize je potrebno:

  • Osobno ispuniti elektronički obrazac za vizu na linku http://cova.cs.mfa.gov.cn (i učitati nedavnu fotografiju kao za putovnicu)
  • Putem interneta dogovoriti vrijeme predaje dokumenata.
  • Podnositelji zahtjeva za vizu u potvrđenom terminu dolaska moraju osobno predati sljedeće dokumente: potpisane stranice o potvrdi i ispunjen obrazac te putovnicu, rezervaciju avio karte, potvrdu rezervacije smještaja.

Cijena vize za jedan ulazak u zemlju iznosi 180 kn – 380 kn, ovisno o žurnosti. Ukoliko se viza ishodi redovnim putem cijena je 180 kn.

Ovisno o popunjenosti grupe, do 30 dana prije polaska, putnici će dobiti potrebne informacije za izradu vize te rezervaciju avio karte i smještaja.

Napomene: 
Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. 
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. 
• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. 
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. 
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr 
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

Cijena ovog programa je rađena na bazi minimalno 15 putnika u grupi. Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata (tečaj €…) ili nedovoljno prijavljenog broja putnika kao i otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Za ovaj program vrijede opći uvjeti poslovanja Lily toursa te je osigurana jamčevina po ugovoru br. 299/15 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Preporučamo uplatu paketa putnog osiguranja. Osigurana je polica osiguranja od odgovornosti broj 099090000103 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Plaćanje prema dogovoru (mogućnost plaćanja u više mjesečnih obroka). Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvpei.hr. Glavni organizator: putnička agencija ATLAS .

 

1

ZAGREB – DOHA

astanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji QR218 (Qatar Airways) u 17:15 sati. Dolazak u Dohu u 23:45 sati.

2

DOHA - PEKING

Nastavak putovanja na liniji QR892 u 02:10 sati prema Pekingu. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking predviđen je u 14:55 sati po lokalnom vremenu. Slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu. Posjet najvećem trgu na svijetu, Tian An Men ili u prijevodu Trg nebeskog mira koji zauzima 40 ha površine. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

3

PEKING – KINESKI ZID – PEKING

Nakon doručka odlazak na izlet na Veliki kineski zid, najveću utvrdu – građevinu na svijetu, dugu 6.000 km. Na putu do kineskog zida zaustavljanje radi fotografiranja kod „Ptičjeg gnijezda“ i „Vodene Kocke“ građevine napravljene za Olimpijadu održanu 2008. g. Šetnja Svetim Putom uzduž kojeg se nalaze divovski ljudski i životinjski likovi, te razgled grobnica carske dinastije Ming. Zatim slijedi odlazak u tvornicu predmeta od žada. Kinezi smatraju da je žad bitan za sreću te gotov svaka obitelj posjeduje neki predmet napravljen od žada. Za večeru poznata kineska delicija: pekinška patka u tipičnom kineskom restoranu. Noćenje u hotelu.

4

PEKING – XI'AN

Nakon doručka i odjave iz hotela, razgled Zabranjenog grada Guong, drevne carske rezidencije dinastije Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama, te obilazak Nebeskog hrama. Fakultativno posjet Ljetnoj palači, jednoj od najvećih imperijalnih palača na svijetu, nekadašnjoj carskoj ljetnoj rezidenciji, koja je uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine Azije i Oceanije. Posjet tvornici bisera. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava na vlak za Xi’an, grad bogate prošlosti, poznat i pod imenom Vječni mir. Vožnja noćnim vlakom prvog razreda ekonomske kategorije, spavaća kola s 4 ležaja. Trajanje vožnje oko 12 sati.

5

XI’AN

Po dolasku u Xi’an, odlazak na doručak. Slijedi odlazak do Terra Cotta ratnika, mauzoleja cara Qin Shi Huang Di, gdje 6.000 glinenih statua ratnika i konja u naravnoj veličini čuva vječni mir misterioznog cara. Posjetit ćete i pagodu male Divlje Guske te prošetati zidinama grada iz doba dinastije Ming. U poslijepodnevnim satima dolazak u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno predlažemo odlazak na Tang Dynasty show. Noćenje u hotelu.

6

XI’AN – NANJING

Nakon doručka slijedi odlazak u muslimansku četvrt koja se nalazi u samom centru grada i popularna je zbog specifične atmosfere i egzotične ponude hrane, te uvijek prepuna ljudi. Transfer do zračne luke i polazak prema Nanjingu. Po slijetanju, organizirani transfer do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

7

NANJING - HANGZHOU

Doručak. Odlazak u razgled grada: posjet mauzoleju dr. Sun Yat-Sena, osnivača moderne Kine i revolucionara, te odlazak na tržnicu Fuzimiao gdje možete pronaći razne rukotvorine, lokalne slastice i osjetiti atmoseru grada. U poslijepodnevnim satima polazak prema Hangzhou, jednom od najljepših gradova svijeta prema riječima Marca Pola. Večera i noćenje.

8

HANGZHOU – SUZHOU

Doručak u hotelu. Razgled pagode Šest harmonija, hrama Lingyin i vožnja čamcem po Zapadnom jezeru koje je uvršteno na popis svjetske kulturne baštine. Odlazak na plantažu čaja i polazak prema Suzhou, gradu bogatog klasičnim kineskim vrtovima, pagodama i hramovima, kojeg zovu kineskom Venecijom jer leži na vodi. Večera i noćenje.

9

SUZHOU - SHANGHAI

Doručak u hotelu. Odlazak u posjet jednom od najljepših klasičnih vrtova i vožnja brodićem po kanalima grada. Odlazak u tvornicu svile gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom izrade i proizvodnje tkanine. Mogućnost kupnje originalnih proizvoda od svile. Polazak prema Shanghaiju. Odlazak na vožnju brodom Huangpu rijekom s čudesnim pogledom na Bund i futuristički Pudong, dio grada u kojem se smjestila Lujiazu financijska i gospodarska zona. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

10

SHANGHAI

Doručak u hotelu. Odlazak u posjet starom gradu i vrtu sreće Yu koji je sagrađen prije 450 godina, tzv. oaza mira. Razgled hrama Budhe od žada s dva divovska Budhina kipa u sjedećem i ležećem položaju. Posjet Bundu koji slovi za simbol kolonijalne prošlosti Shanghaia, šetnja ulicom Nanjing Lu, komercijalnom žilom kucavicom grada. Večera nakon koje postoji mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu svjetski poznatih akrobata. Povratak u hotel. Noćenje.

11

SHANGHAI

Doručak u hotelu i odjava. Odlazak na područje Lujiazhui i šetnja te fakultativno uspon na Shanghai toranj koji je simbol grada i kineskog gospodarskog razvoja. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Istanbul na liniji QR871 (Qatar Airways) u 23:15 sati. Noćni let.

12

DOHA – ZAGREB

Dolazak u Dohu u 05:05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR871 u 07:40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 11:55 sati.