ST. PETERSBURG

 

~ zrakoplovom ~

 

 

DATUMI PUTOVANJA:

16.07. – 20.07.2017.

13.08. – 17.08.2017.

01.10. – 05.10.2017.

 


 

 

Sigurno znate da je Ermitaž najveća umjetnička galerija na svijetu.

 

Upravo je to i jedan od razloga zašto Petrograd, grad Čajkovskog, Dostojevskog, Puškina… slovi kao riznica neprocijenjivog blaga stvaranog, skupljanog i skrivanog stoljećima.

 

Možda niste znali da je Petropavlovska tvrđava bila prva građevina izgrađena nakon osnivanja grada 1703. kad je velikim Ruskim carstvom vladao karizmatični Petar Veliki.

Ista ta građevina postala je dva stoljeća kasnije najveći zatvor na svijetu.

Na sreću, danas je jedan od najvećih muzeja na svijetu.

 

 


 

*Vrijednost više: ulaznice za Petropavlovsku tvrđavu i katedralu sv. Izaka

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

– ostali polasci                 :  first minute        3.690 kn      3.990 kn

 

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn

Napomena: first minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

  

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;

 • prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku;

 • smještaj u St. Petersburgu u hotelu 3/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;

 • cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku s uključenim ulaznicama za Petropavlovsku tvrđavu i katedralu sv. Izaka;

 • pratitelja iz Zagreba;

 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

 

Cijena ne uključuje: obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 990 kn (podložno promjeni); smještaj u jednokrevetnoj sobi od 1.190 kn, odnosno 1.690 kn na polasku 18.06.; trošak turističke vize za Rusiju od 475 kn i troškove posredovanja agencije pri ishođenju iste od 100 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (osim gore navedenih); karte javnog gradskog prijevoza; fakultativne sadržaje, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.); napojnice i putno osiguranje.

 

Popusti na trećem, pomoćnom ležaju u sobi:

Dijete 2 – 11,99 godina: 500 kn

Odrasla osoba: 200 kn

 

Napomena:

Smještaj u trokrevetnoj sobi

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 osoba):

 • Izlet u Carsko selo: 390 kn

Uključeno: povratni prijevoz autobusom, lokalni  vodič, ulaznica za Carsko selo  

 • Izlet u Peterhof: 590 kn

Uključeno: povratni prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice za Veliku palaču i Donji park

 • Folklorna večer u palači Nikolajevsky: 490 kn

Uključeno: povratni prijevoz autobusom, folklorni show i snack tijekom stanke (kanapei, voće,  pjenušac, vodka i juice)

 • Ermitaž: 490 kn

Uključeno: povratni prijevoz autobusom, ulaznica za muzej i lokalni vodič  

 

 

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Rusiju.

Ista se ishodi u Ruskom viznom centru u Zagrebu www.vhs-croatia.com

Svaki putnik pojedinačno treba dostaviti:

 • ispunjen i potpisani obrazac (turistička viza do max. 30 dana boravka);

 • putovnicu (koja mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i mora imati najmanje dvije prazne stranice)

 • novija fotografija u boji veličine 3,5 cm x 4,5 cm sa svjetlom pozadinom

 • polica putnog zdravstvenog osiguranja (osigurana svota od najmanje 30.000 EUR)

Cijena turističke vize po osobi (ishođenje 4-10 dana): konzularna pristojba 35€ i pristojba za uslugu 200 kn, odnosno ukupno 475 kn

Cijena turističke vize po osobi (ishođenje 1-3 dana): konzularna pristojba 70€ i pristojba za uslugu 200 kn, odnosno ukupno 750 kn.

Posredovanje GO putničke agencije po osobi: 100 kn

 

 

Red letenja:

OU 530    ZAGREB                               ST. PETERSBURG                            14:20       18:00

OU 531    ST. PETERSBURG                 ZAGREB                                            18:50       20:45

 

 

Minimalni broj putnika: 15

 

 

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz siječnja 2016. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

 

 

Cijena ovog programa je rađena na bazi minimalno 15 putnika u grupi. Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata (tečaj €…) ili nedovoljno prijavljenog broja putnika kao i otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Za ovaj program vrijede opći uvjeti poslovanja Lily toursa te je osigurana jamčevina po ugovoru br. 299/15 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Preporučamo uplatu paketa putnog osiguranja. Osigurana je polica osiguranja od odgovornosti broj 099090000103 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Plaćanje prema dogovoru (mogućnost plaćanja u više mjesečnih obroka). Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvpei.hr. Glavni organizator: GO putnička agencija.

 

Dodatne informacije

DestinacijaPeterhof, St. Petersburg
1

ZAGREB - ST. PETERSBURG

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso kod šaltera Pošte u 12.15h, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za St. Petersburg na izravnoj liniji Croatia Airlinesa OU530 u 14.20h. Očekivano slijetanje u 18.00h, obavljenje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Večer provedite u šetnji Nevsky prospektom, petrogradskim „Elizejskim poljanama“, glavnom trgovačkom arterijom grada. Noćenje.

2

ST. PETERSBURG

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, „Veneciji sjevera“ smještenoj nadomak Baltičkog mora na rijeci Nevi. Kao rusko političko i kulturno središte tijekom više od 200 godina, često se smatra i sjevernom ruskom prijestolnicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palače čine ga jednim od najljepših gradova svijeta (povijesno središte grada je pod zaštitom UNESCO-a). Panoramska vožnja uz pogled na: Trg palače, glavni gradski trg kojeg okružuju prekrasne zgrade različitih arhitektonskih stilova; baroknu Zimska palaču; Admiralitet; Aleksandrov stup, podignut u čast njegove veličanstvene pobjede nad Napoleonom; Trg umjetnosti, kojeg okružuju brojni muzeji, kazališta i koncertne dvorane. Tu se nalazi Palača Mikhailovsky, neoklasicističko remek-djelo Carla Rossija koja danas udomljuje Ruski muzej s jednom od najbogatijih zbirki ruske umjetnosti; brončani konjanik, impresivan spomenik osnivaču grada, Petru Velikom; Nevsky prospekt, glavna gradska avenija i jedna od najpoznatijih ulica Rusije; Anichkov most, najstariji i najpoznatiji most u gradu kojeg krase četiri skulpture krotitelja konja i ograda od lijevanog željeza s motivima sirena i morskih konjica; robna kuća Gostiny Dvor, jedan od prvih trgovačkih centara u svijetu; Ermitaž, najveći i jedan od najznačajnijih muzeja u svijetu; katedrala sv. Izaka s pozlaćenom kupolom, najveća je u gradu i jedna je od najimpresivnijih znamenitosti ruske carske prijestolnice; Petropavlovska tvrđava s početka 18.st. (dio UNESCO-a), u kojoj su se nekoć nalazili vojna baza i zloglasni zatvor za najistaknutije političare, a danas je mjesto brojnih kulturnih događanja; crkva sv. Petra i Pavla, posljednje počivalište vladara dinastije Romanov; crkva Kristova uskrsnuća, tradicionalnog ruskog stila sagrađena na mjestu gdje je ubijen car Aleksandar II, s bogato ukrašenom unutrašnjosti s više od 6000 m² mozaika; katedrala Gospe od Kazana, inspirirana bazilikom sv. Petra iz Rima, danas spomenik ruske pobjede. Ostatak večeri slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3

ST. PETERSBURG - CARSKO SELO - ST. PETERSBURG

Doručak. Danas nudimo mogućnost odlaska na fakultativni izlet u obližnje Carsko selo (UNESCO), simbol preporoda Rusije i njene kulture. Danas Carsko selo nosi naziv Puškin, po čuvenom ruskom pjesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu, koji se tu školovao. Grad je osnovan početkom 18.st. i u njemu je živjela ruska aristokracija i članovi carske obitelji. Krasi ga grandiozna barokna palača, ljetna rezidencija Katarine Velike, okružena velikim vrtovima i uređenim parkovima na površini od 600-tinjak ha. Originalnu palaču dao je izgraditi Petar Veliki za svoju suprugu Katarinu I, no kasnije ju je srušila njihova kćerka Katarina Velika i novu izgradnju povjerila poznatom talijanskom arhitektu F.B. Rastrelliju. Uživajte u obilasku palače i njenim brojim odajama koje odišu luksuzom. Gotovo su sve prostorije ukrašene bogatim draguljima, vrijednim umjetničkim djelima, pozlaćenim stropovima, zidovima prekrivenim svilom… Prošetajte alejama parka s brojnim paviljonima i skulpturama. Od ostalih znamenitosti tu se još nalaze i klasicistička Aleksandrova palača te licej, elitna škola iz 19.st., koju je pohađao A.S. Puškin. Povratak u St. Petersburg. Noćenje.

4

ST. PETERSBURG - PETERHOF - ST. PETERSBURG

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za fakultativni izlet do obližnjeg Peterhofa (dio UNESCO-a), kompleksa palači i parkova u kojima su se tijekom 18. i 19.st. održavali raskošni prijemi, balovi i sl. Velika palača je bila ljetna rezidencija ruskih vladara, a u njezinom se podnožju nalazi velika kaskada, bogato ukrašena brojnim zlatnim skulpturama. Zbog brojnih veličanstvenih fontana (preko 150 njih) i 4 monumentalne kaskade, Peterhof često nazivaju „ruskim Versaillesom“. Po povratku u St. Petersburg možete zaploviti rijekom Nevom i doživjeti svu veličinu, raskoš i ljepotu arhitekture grada iz malo drugačije perspektive. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na jedinstvenu rusku folklornu večer u palaču Nikolajevsky. Uz zvuke melodija iz 18.st. u izvedbi klasičnog kvarteta i pratnju dama u krinolinama smjestit ćete se u koncertnu dvoranu i tijekom gotovo dvosatnog programa imati priliku upoznati se s kulturnom tradicijom Rusije, kroz melodične narodne pjesme i plesove u izvedbi folklornih ansambala. Povratak u hotel. Noćenje.

5

ST. PETERSBURG - ZAGREB

I za kraj…nakon doručka predlažemo nezaobilazni posjet Muzeju Ermitaž, jednom od najznačajnijih i najprestižnijih muzeja u svijetu, kojeg godišnje obiđe 3-4 milijuna posteljitelja. Ovaj kompleks muzeja sastoji se od 6 palača i posvećen je zapadnjačkom slikarstvu, a njegova ogromna zbirka broji preko 3 milijuna umjetnina, među kojima su svakako najpoznatija djela talijanskih renesansnih majstora i francuskih impresionista. Najpoznatija od zgrada muzeja svakako je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija carske obitelji. Oko 15.30h prijevoz u zračnu luku. Prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, na liniji OU531 u 18.50h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 20.45h. Završetak programa.