PUTOVANJE U VENECIJU I OTOKE LAGUNE 

 

 

 

GARANTIRANI POLAZAK:

25.02. – 26.02.2017.  KARNEVAL U VENECIJI

 

 

Hotel Base 4*

18.03. – 19.03.2017.

22.04. – 23.04.2017.

20.05. – 21.05.2017.

10.06. – 11.06.2017.

15.07. – 16.07.2017.  FESTIVAL VATROMETA

05.08. – 06.08.2017.

26.08. – 27.08.2016.

16.09. – 17.09.2017.

07.10. – 08.10.2017.

28.10. – 29.10.2017.

18.11. – 19.11.2017.

 

 

 *Polasci iz Varaždina i Čakovca bez doplate

 


 

 

Cijena aranžmana po osobi:   FM 495 / RC 550 kn

 

Rok za prijavu:  7 dana prije puta ili dok ima mjesta 

Minimalan broj putnika:  40

 

NAPOMENA: 

Na ljetnim polascima će se kretati iz Zagreba u 06.00 sati zbog ljetnih gužvi prema Italiji. 

Obavijest će uvijek biti najkasnije 3 radna dana prije polaska. Te na nekim polascima umjesto vlakom će se ići brodićem sa Punta Sabbioni kako bi npr. na Festivalu Vatrometa mogli duže ostati u gradu i doživjeti vatromet.

Također će biti obavijest prije polaska svakom putniku na email.

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu,

 • smještaj u okolici San Dona di Piave u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja sa doručkom

 • razgledavanja prema programu,

 • pratitelja tijekom putovanja,

 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja

 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)

 • izlet brodom na otoke lagune (Murano i Burano) 20 eur po osobi

 • cijena povratne karte vlakom 10 eur po osobi

 • slušalice za razgled Venecije 3 eur po osobi

 • boravišna pristojba od 1 eur 3 eur po osobi po noćenju (u nekim hotelima se ne plaća)

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 140 kn

 • putno osiguranje

 

Moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni. Dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe 50% popusta. Dijete do 3 godine gratis.

 

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

 

 

Cijena ovog programa je rađena na bazi minimalno 40 putnika u grupi. Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata (tečaj €…) ili nedovoljno prijavljenog broja putnika kao i otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Za ovaj program vrijede opći uvjeti poslovanja Lily toursa te je osigurana jamčevina po ugovoru br. 299/15 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Preporučamo uplatu paketa putnog osiguranja. Osigurana je polica osiguranja od odgovornosti broj 099090000103 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Plaćanje prema dogovoru (mogućnost plaćanja u više mjesečnih obroka). Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvpei.hr. Glavni organizator: putnička agencija IDEA PUTOVANJA D.O.O.

 

 

1

ZAGREB / RIJEKA - VENECIJA

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  06.30 sati. (U ljetno vrijeme polazak će biti u 06.00 sati). Vožnja preko Karlovca (moguć je polazak sa Ka Petrol 07.00 sati) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 9.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do mjesta San Dona di Piave. Po dolasku na željeznički kolodvor pratitelj će kupiti karte i krećemo vlakom koji vozi cca 45 minuta do stanice S.Lucia. Cijena povratne karte iznosi 10 eur. Uživat ćete u vlaku koji je udoban, vidjet ćete Ponte della Liberta koji je spojio Veneciju s teraferrmom. Također, stići ćete u grad barem sat vremena ranije nego ako se ide do Punta Sabbioni pa još 45 minuta vožnje brodićem. Na zadnjoj stanici vlaka izlazimo a pred nama je venecijanska glavna ulica – Canal Grande. Pješice krećemo prema Mostu Rialto šetajući preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova. Okruženi smo malim restorančićima, kafićima, uskim uličicama sa malim trgovinama. Njima ćete se vratiti kasnije, kad se nauživate grada i sjednete na esspreso, machiattone ili un ombre – čašu vina koju Venecijanci vole popiti tijekom dana za gušt dok grickaju cicchette spravljene od ulova iz lagune. Mi znamo koja su mjesta dobra, a i povoljnija. Možda vam se čini da ste ušli u mali labirint ulica, nemojte brinuti jer svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru. Stižemo i do jedine Piazze – Trga Svetog Marka, središta Venecije. Pokazat ćemo vam zašto pravi Venecijanci nikad ne prolaze između stupova na Piazzeti Sv. Marka, što je značilo ispijanje kave u cafeu Florian a što u suprotnome Quadri na Piazzi – dnevnom boravku svijeta, te kako su zatvarali bogate a kako siromašne osuđenike u Novim zatvorima. Na kraju predlažemo vožnju gondolom. Skupo? Prilično, 80 eur za 30 minuta, no u jednoj gondoli vas može biti šest, pa podijelite trošak. A poslije toga se vraćamo na one kafiće s početka, uz pogled na različite mletačke palače na Canalu Grande. Sastajemo se oko 19.00 sati te krećemo vlakom (45 min vožnje) prema San Dona di Piave. Našim autobusom se kratko vozimo do hotela. Smještaj. Noćenje.

2

OTOCI LAGUNE - RIJEKA - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Uz doplatu od 20 eura po osobi krećemo na izlet brodićem na otoke lagune. Prvo ćemo na otok Murano, gdje ćemo posjetiti tvornicu stakla i vidjeti odličnu prezentacija majstora izrade stakla. Rijetko gdje danas možete vidjeti majstore da još rukom nešto tako lijepo izrađuju. U gradu postoje brojne radionice za proizvodnju stakla, a slobodno vrijeme iskoristite za šetnju uz mnogobrojne male trgovine. Nastavljamo prema otoku Burano, čija je važnost narasla tek u 16. stoljeću, kada su žene počele vesti čipku. Burano je danas poznat po žarkim bojama svojih fasada, jer legenda kaže da su tako njegovi ribari lakše našli put kućama u gustoj magli koja većinu zimskih večeri obavija lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu. Nakon degustacije originalnih buranellija ili essija – tipičnih keksa otoka, prošeka ili aperol spritza – popularnog aperitiva brojnih Venecijanaca i otočana, morate malo sjesti i probati najfinije ribe na otoku. To učinite u restoranu koji inače vrvi domaćim ljudima. Zaključujete, hrana je domaća i dobra. Iz  priče konobara doznat ćete jesu li seppioline (sipice) u laguni sad velike ili malene i kako spremaju bakalar. Povratak u Punta Sabbioni. Oko 15.00 sati krećemo za Hrvatsku. Dolazak se očekuje do ponoći.