KINA

 

Peking – Xian – Hangzhou – Suzhou – Shanghai

 

DATUM PUTOVANJA: 05.10. – 15.10.2017.

 

 


 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 

  05.10. – 15.10.2017.
Ultra first minute* 6.890 kn
First minute* 7.090 kn
Redovna cijena 7.390 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.090 kn

 

*Ultra first minute i first minute cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta

 

 

FAKULTATIVNE DOPLATE (prijava i uplata isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana):

– Akrobatski show u Shanghaiu: 160 kn

 

 

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi prema programu, transfere autobusom prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (doručak u hotelima, večera u lokalnim restoranima prema programu), ručak na cjelodnevnom izletu do Kineskog zida, prijevoz noćnim vlakom u spavaćim kolima s četiri ležaja Peking-Xian, unutanji let Xian – Hangzhou, razglede i ulaznice za lokalitete prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, organizaciju i pripremu putovanja.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

Zrakoplovne pristojbe i naknade koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 3.090 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, vizu za kinu (280 kn ukoliko se ishodi redovnim putem, minimum 7 dana se čeka na putovnicu, za žurno ishođenje cijena je 480 kn), piće uz obroke, napojnice lokalnim davateljima usluga (35 EUR po osobi – plaćanje na licu mjesta), osobne troškove, putno osiguranje.

 

VIZA: potrebna 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica. Veleposlanstvo je u Zagrebu. Ovisno o popunjenosti grupe, a najkasnije 14 dana prije polaska, putnik će biti obaviješten da dostavi putovnicu i ostalu dokumentaciju agenciji radi viziranja.
Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Napomena: Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja AZUR TOURS-a.

 

Napomene

Redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja.

Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

 

Minimalni broj prijavljenih putnika: 20

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Aviokompanija zadržava pravo promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

 

Cijena ovog programa je rađena na bazi minimalno 20 putnika u grupi. Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata (tečaj €…) ili nedovoljno prijavljenog broja putnika kao i otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Za ovaj program vrijede opći uvjeti poslovanja Lily toursa te je osigurana jamčevina po ugovoru br. 299/15 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Preporučamo uplatu paketa putnog osiguranja. Osigurana je polica osiguranja od odgovornosti broj 099090000103 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Plaćanje prema dogovoru (mogućnost plaćanja u više mjesečnih obroka). Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvpei.hr. Glavni organizator: putnička agencija AZUR TOURS.

Dodatne informacije

DestinacijaHangzhou, SHANGHAI, SUZHOU, XIAN
1

ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta i podjela putnih dokumenata. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines) s polaskom u 20.10 sati. Dolazak u Istanbul u 23.20 sati i nastavak leta za Peking na liniji TK 20 s polaskom u 01.25 sati. Noćni let. Obroci tijekom leta.

2

PEKING

Dolazak u Peking predviđen u 15.25 sati. Odlazak do hotela, smještaj, večera. Navečer predlažemo posjet ulici Wangfujing. Noćenje.

3

PEKING - VELIKI KINESKI ZID - PEKING

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet sjeverno od grada do jednog od svjetskih čuda – velikog Kineskog zida dugog gotovo 8.000 kilometara, građenog tijekom punih 20 stoljeća (1987. godine zid je uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a). Na putu do kineskog zida kratko zaustavljanje radi fotografiranja kod Olimpijskog stadiona: Ptičje gnijezdo i Water Cube. Organizirani ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Pri povratku u Peking razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva navedene dinastije. Večera (pekinška patka) i noćenje.

4

PEKING - XIAN vlakom

Nakon doručka, odlazak do hrama Nebeskog mira, mjesta na kojem su kineski carevi štovali boga neba i prinosili žrtve. Slijedi odlazak do najvećeg trga na svijetu – Tiananmen, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, nekadašnje carske palače dinastija Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama koji se prostire na više od 720.000 m2. Odlazak do željezničkog kolodvora i ukrcaj na vlak za Xian, staru prijestolnicu Kine i početnu postaju Puta svile. Vožnja u spavaćim kolima prvog razreda. Svaka kabina sadrži 4 ležaja. Noćna vožnja bez uključenih obroka. Trajanje vožnje oko 12 sati.

5

XIAN

Po dolasku, prijepodnevni izlet do mauzoleja Qin Shi Huang Di prvoga cara koji je objedinio Kinu i graditelja do danas najvećeg poznatog grobničkog kompleksa na svijetu. Ovdje  je pronađeno 6.000 unikatnih  glinenih statua ratnika i konja. Povratak u Xian. U poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Slijedi odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo. Večera.

6

XIAN - HANGZHOU zrakoplovom

Doručak. Odjava iz hotela. Posjet gradskim zidinama koje slove za jedne od najbolje očuvanih u Kini, te odlazak na razgled neobične gradske džamije. Slijedi transfer do zračne luke, te prijava na let za Hangzhou, poznatog po svojoj bogatoj povijesti i pitoresknom krajoliku. Ovaj grad je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Kini, a nosi nadimak „Raj na zemlji“. Smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

7

HANGZHOU - SUZHOU

Doručak. Razgled grada: pagoda Šest harmonija, posjet hramu Lingyin i vožnja čamcem po Zapadnom jezeru. Na kraju ćemo posjetiti i plantažu zelenog čaja. Vožnja prema povijesnom gradu Suzhou poznatom po kanalima, mostovima, proizvodnji svile, a posebice po najvećoj koncentraciji vrtova u Kini od kojih su mnogi zaštićeni na listi UNESCO-a. Smještaj u hotel 4*, večera, noćenje.

8

SUZHOU - SHANGHAI

Doručak. Dan ćemo započeti posjetom jednom od najpoznatijih vrtova, a potom otići na vožnju brodom po 1.500 godina starom Carskom kanalu. Slijedi posjet Muzeju svile i tvornici gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile (mogućnost kupnje proizvoda od svile). Vožnja prema Shanghaiu. Po dolasku, odlazak na krstarenje rijekom Hunagpu sa prekrasnim pogledom na kolonijalnu četvrt Bund i futuristički Pudong sa nekim od najviših nebodera na svijetu. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9

SHANGHAI

Nakon doručka, odlazak na razgled Shanghaia: razgled Hrama Bude do Žada – najznačajnijeg gradskog svetišta; nastavak do Vrtova sreće mandarina Yu (vrt je remek djelo kineske parkovne arhitekture). Slobodno vrijeme za osobne programe (mogućnost kupovine ili posjete nekom od gradskih muzeja). Večera. Predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show (uz doplatu). Noćenje.

10

SHANGHAI - ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualne programe, kupovinu i šetnju najpoznatijom trgovačkom i shopping ulicom Nanjing. Večera. Organizirani transfer u zračnu luku i prijava na let za Istanbul na liniji TK 27 s polaskom u 22.35 sati. Noćni let. Obroci za vrijeme leta.

11

ISTANBUL - ZAGREB

Po dolasku u Istanbul u 05.10 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK 1053 s polaskom u 07.15 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08.35 sati po lokalnom vremenu.