JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA

 

~ GRUPNI POLAZAK: 03.04. – 12.04.2017. ~

 

 


 

 

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi               14.980 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka                         3.290 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu                                           3.590 kn                    

 

First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

 

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi, 7 noćenja s obrocima prema programu, smještaj u hotelima i lodgevima 4* (lokalna kategorizacija), transfere i razglede prema programu, lokalnog vodiča, ulaznice: vožnja brodom Duiker, Rt Dobre nade (Cape Point), plaža Boulders, botanički vrt Kirstenbosch, vinski podrum i kušanje vina,  tura Cullinan Diamond, spomenik Hectoru Pietersenu, Kuća Nelsona Mandele, pratitelja putovanja iz Zagreba te troškove organizacije putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznica za vožnju žičarom, vizu za Južnoafričku Republiku, pristojbe zračnih luka (obvezna doplata 3.850 kn prilikom rezervacije putovanja), napojnice lokalnim vodičima i vozačima – 70 USD plaćanje na licu mjesta, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

 

VIZA ZA JUŽNOAFRIČKU REPUBLIKU: viza se ishodi u Budimpešti. Trošak vize je otprilike 45 €. Agencija posreduje pri ishodovanju vize uz naknadu 550 kn po osobi.  Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana početka putovanja i mora imati 3 prazne stranice jednu za drugom. Potrebni dokumenti: Putovnica (važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju), kopija važeće osobne iskaznice, 2 fotografije (veličina kao za putovnicu), potvrda o zaposlenju (s potpisom i žigom uz napomenu da ćete u terminu putovanja koristiti godišnji odmor), potvrda o financijskoj solventnosti (ispis transakcija zadnja 3 mjeseca Vašeg tekućeg računa), 3 zadnje platne liste (s potpisom i žigom), ispunjena aplikacija, putno zdravstveno osiguranje koje Vas pokriva u terminu putovanja. Napomena: dokumenti moraju biti na engleskom jeziku uključujući i vjenčane ili rodne listove.

 

NAPOMENE:

Cijepljenje protiv žute groznice nije potrebno, ali preporučujemo profilaksu protiv malarije.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni cijene do 7 dana prije putovanja. U slučaju povećanja razliku je putnik dužan podmiriti, u slučaju smanjenja razliku agencija vraća putniku. Točan iznos pristojbi zrakoplovna kompanija javlja agenciji prilikom izdavanja zrakoplovnih karata prema uvjetima za grupno izdavanje karata što je od 14-7 dana prije polaska, odnosno kad se grupa formira do maksimalnog broja prijavljenih putnika.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja. U slučaju promjene cijene unutrašnjih letova organizator zadržava pravo promjene cijene aranžmana.

 

Cijena ovog programa je rađena na bazi minimalno 15 putnika u grupi. Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata (tečaj €…) ili nedovoljno prijavljenog broja putnika kao i otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Za ovaj program vrijede opći uvjeti poslovanja Lily toursa te je osigurana jamčevina po ugovoru br. 299/15 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Preporučamo uplatu paketa putnog osiguranja. Osigurana je polica osiguranja od odgovornosti broj 099090000103 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Plaćanje prema dogovoru (mogućnost plaćanja u više mjesečnih obroka). Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvpei.hr. Glavni organizator: putnička agencija ATLAS.

 

 

 

 

Dodatne informacije

Trajanje10 DANA, 7 NOĆI
DestinacijaCape Town, Cape Winelands, Cullinan, Entabeni, Franschhoek, Sandton, Stellenbosch
1

ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 23:20 sati po lokalnom vremenu.

2

CAPE TOWN

Nastavak leta za Cape Town na liniji TK044 u 1:55 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta. Dolazak u Cape Town predviđen je u 12:10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalne agencije. Odlazak na ručak u lokalni restoran. Nakon ručka odlazak na vožnju žičarom na vrh Stolne planine-Table Mountain (ukoliko će biti dobri vremenski uvjeti). Sa planine se pruža predivan panoramski pogled na grad i okolicu koji slovi za jedan od najljepših u Africi. Transfer do hotela, smještaj i noćenje.

3

CAPE TOWN

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet po poluotoku. Vožnja kroz prekrasne uvale Camps zaljeva, uz obalna područja Clifton i Llandudno do Hout Baya gdje se ukrcavamo na brod i isplovljavamo prema otoku Duiker. Imat ćemo priliku vidjeti koloniju morskih lavova koji obitavaju na tom području. Slijedi vožnja preko Chapman’s Peaka, odakle seže fascinantan pogled na Atlantski ocean. Po dolasku u prirodni rezervat Cape Point, odlazak na vidikovac odakle se može vidjeti legendarno mjesto na kojem se susreću Atlantski i Indijski ocean, zaljev False i rt Dobre Nade. Ručak u lokalnom restoranu. Posjet plaži Boulders u gradu Simons, poznatoj po koloniji pingvina, jednoj od samo nekoliko kolonija pingvina u svijetu. Dan ćemo završiti posjetom Kirstenbosch Nacionalnom Botaničkom Parku koji slovi za jedan od najvećih i najstarijih botaničkih parkova na svijetu. Park je jedinstven po svojim stazama-šetnici koja se uzdiže u visinu, iznad krošnji stabala, odakle se pruža fascinantan panoramski pogled na cijeli nacionalni park, guste šume, okolne planine, vrt i Cape Town. Kirstenbosch leži u srcu florističke regije Cape. U 2004. godini je regija Kirstenbosch sa botaničkim vrtom uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine.  Kirstenbosch je prvi botanički vrt na svijet uključen u prirodnu svjetsku baštinu. Odlazak u hotel, noćenje.

4

CAPE WINELANDS - STELLENBOSCH - FRANSCHHOEK

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u vinorodno područje Cape Winelands udaljeno oko 50 km istočno od Cape Towna uključujući i posjet šarmantnom gradiću hrastova Stellenbosch. Polazak prema imanju Waterfront gdje ćemo degustirati vino i čokoladu te se upoznavati s tradicijom proizvodnje vina u Južnoj Africi. Odlazak na ručak u lokalni restoran gdje ćete imati priliku kušati lokalni specijalitet „braai“ – tradicionalno pripremljena janjetina na ražnju. Odlazak u gurmansku prijestolnicu Franschhoek („Francuski kutak“), jedan od najstarijih gradova u zemlji smješten usred vinske doline. Dolina je također specifična po slonovima koji tamo obitavaju.  Kušanje različitih vrsta vina egzotičnih okusa zbog raznih specifičnih začina za to područje koji se koriste pri proizvodnji. Povratak u Cape Town u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5

CAPE TOWN

Odlazak u razgled Cape Towna, grada s izuzetno bogatim kulturnim i povijesnim nasljeđem te iznimnim prirodnim ljepotama. Neke od znamenitosti koje ćemo posjetiti su park Company Gardens, Dvorac Dobre nade, najstarija zgrada u južnoj Africi koju su izgradili Europljani, zatim južnoafrički muzej i živahni Greenmarket Square gdje možete kupiti umjetnine i rukotvorine iz cijele Afrike. Slobodno poslijepodne za odmor i kupovinu. Moguć individualni posjet otoku Robben trajektom ili posjet akvariju Two Oceans. U večernjim satima odlazak na večeru u lokalni restoran na području Waterfronta. Povratak u hotel i noćenje.

6

CAPE TOWN - JOHANNESBURG - ENTABENI (doručak, ručak, večera)

Nakon doručka odjava iz hotela, transfer u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Johannesburgu. Po dolasku u Johannesburg slijedi vožnja prema lodge-u na području prirodnog rezervata Entabeni (trajanje vožnje oko 3 sata). Po dolasku u lodge dočekat će nas predstavnik i detaljnije informirati o boravku na safariju i ponudi aktivnosti.  Životinjski svijet u rezervatu Entabeni je vrlo raznolik te ondje obitava preko 55 različitih vrsta sisavaca uključujući i „pet velikih (Big Five)“ – lav, afrički slon, bivol, leopard i nosorog, te preko 300 zanimljivih vrsta biljaka i 380 vrsta ptica. Ovaj doživljaj će biti susret sa pravom „divljom Afrikom“, vođeni od strane kvalificiranih rangera u džipovima sa otvorenim krovom. Povratak u hotel na večeru i noćenje.

7

ENTABENI (doručak, ručak, večera)

Ranojutarnje buđenje uz kavu i snack. Odlazak na vožnju u otvorenim džipovima po rezervatu kako bismo doživjeli prekrasan izlazak sunca u divljini i vidjeli što više životinja. U ranim jutarnjim satima životinje su najaktivnije. Nakon džip safarija postoji mogućnost odlaska u organiziranu šetnju-pješačenje rezervatom u pratnji lokalnog vodiča koji će nam pokazati još mnoge različite vrste životinja i biljaka. U poslijepodnevnim satima vrijeme za odmor i uživanje u čarobnom ambijentu ovog jedinstvenog mjesta. Noćenje.

8

ENTABENI - SANDTON - CULLINAN

U ranim jutarnjim satima mogućnost odlaska na još jednu kraću vožnju džipovima, doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Sandtonu. Na putu stajanje u Pretoriji na ručak. Nastavak putovanja prema Cullinanu u razgled rudnika dijamanta. Prolazit ćemo tunelima rudnika pod zemljom do velike rupe gdje je nastala vulkanska erupcija prije više od milijun godina. Također ćemo vidjeti i završnu fazu obrade dijamanta, rezanje dijamanta.  Nastavak putovanja prema hotelu. Dolazak u hotel i noćenje.

9

ENTABENI

Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak u razgled okruga Soweta – skup gradova nastalih 1930-ih godina jugozapadno od Johannesburga poznatih po svojoj bogatoj političkoj prošlosti. Zatim slijedi obilazak-pješački most do bolnice Chris Hani Baragwanath od kuda seže panoramski pogled na Soweto, spomenik Hectoru Pietersenu, Kuća Nelsona Mandele, rezidencijalne kuće na tom području. Ručak u lokalnom restoranu. Transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova na liniji TK 043 u 18:15 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

10

ISTANBUL - ZAGREB

Dolazak u 05:00 sati u Istanbul. Nastavak putovanja prema Zagrebu u TK1053 u 7:15 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:35 sati.

JUŽNA AFRIKA

Glavni grad: Pretoria

Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku: +1 sat.

Električni napon: 220/230 V, utičnice sa tri kontakta, potrebni adapteri (mogu se dobiti i u hotelu na recepciji).

Novac: 1 rand = (ZAR), 1 EUR = cca 10,60 ZAR, 1 USD = 8,47 ZAR (tečaj podložan promjeni).

Primaju se poznatije kreditne kartice (Master, Visa).

Jezik: engleski, afrikaanski.

Hrana i piće: meso, riba, plodovi mora. Svakako probajte južnoafričke specijalitete. Voda u gradovima je pitka, no preporučamo ipak piti flaširana pića.

Klima: promjenjiva, mediteranska s toplim i suhim ljetom, ugodne zime na južnim obalama; Suptropska na istočnoj obali; Kontinentalna s toplim ljetima i pljuskovima i prohladnim zimama u unutrašnjosti.

Kozmetika: svakako ponijeti zaštitnu kremu, sunčane naočale, šešir, po mogućnosti dalekozor. Odjeća lagana, od prirodnih materijala. Za večernje sate ponijeti nešto toplije. Tijekom izleta koristiti zatvorenu obuću. Studeni je suhi i topli mjesec, ali je moguć jak vjetar.

Sigurnost: ne odvajati se od grupe i držati se savjeta vodiča. Ne nositi nakit. Ostavite putovnicu u hotelskom sefu kad god je to moguće, obavezno napraviti fotokopiju putovnice. Pohranite novac na više mjesta. Zapišite brojeve kreditnih kartica i broj banke na koji se možete javiti u slučaju krađe. Pazite na mobitele. Izvan velikih gradova kriminal je manji, ali ima krađa posebice neopreznih turista kao uostalom svugdje u svijetu. Nemojte navečer hodati sami ili se noću vraćati u hotel pješice. Uzmite taksi kad god je to moguće.

Recenzije

Nema recenzija

Napiši recenziju

Ocjena