JAPAN

 

10 dana/7 noćenja 

 

 

TOKYO – HAKONE – FUJI – NARA – KYOTO – OSAKA

 

 

DATUM PUTOVANJA:  02.10. – 11.10.2017.         

 


Dobro došli u carstvo smješteno na više od 3000 otoka i s preko 200 vulkana, „izdvojeno“ od ostatka svijeta golemim morskim prostranstvom!

Mistična zemlja poznata je po svojoj jedinstvenoj kulturi, ali i ljepoti i magiji koju stvara priroda.

Kontrast tradicionalnog i modernog kreirao je neponovljiv sklad prirode i aritekture, a  reflektirao se i na kulturu življenja.

Ritual inemuri, u prijevodu “spavanje u budnom stanju” zapravo je suptilna metoda za dobivanje promaknuća na poslu. Ne samo da ne izaziva negativne konotacije, već je drijemanje za vrijeme radnih sati za Japance simbol marljivosti i predanosti poslu.

U Zemlji izlazećeg sunca mnogo toga ćete otkriti i naučiti!


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi do 01.08.:            18.590 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:              19.590 kn

Pristojbe u zračnim lukama: 3.280 kn

 

Napomena: first minute cijena vrijedi do 01.08.2017. ili do popunjenja određenog broja mjesta.

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);

 • smještaj prema programu u hotelima 3*/4* u standardnim dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom;

 • prijevoz klimatiziranim autobusima prema programu;

 • prijevoz brzim vlakom, tzv. bullet-trainom, na liniji Odawara – Shin Osaka u 2. razredu;

 • razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju;

 • obroke prema programu (1 večera + 1 ručak);

 • pratitelja putovanja iz Zagreba;

 • troškove organizacije putovanja i jamčevine

 

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama (obavezna doplata – 3.280 kn / cijena promjenjiva do trenutka izdavanja karata)

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.900 kn

 • dodatne obroke

 • fakultativne izlete

 • zdravstveno i osiguranje od rizika otkaza

 • osobne troškove

 • osiguranje prtljage (preporučamo – moguće ugovoriti u agenciji)

 • sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena uključuje“

 

Red letenja:

2.10.          Zagreb – Istanbul           20:10 – 23:20

3.10.          Istanbul – Tokio              01:40 – 19:30

10.10.        Tokio – Istanbul              22:30 – 05:15

11.10.          Istanbul – Zagreb          07:20 – 08:35

 

Minimalan broj putnika: 15

 

Napomene:

Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena je rađena na bazi tečaja JPY–EUR–HRK. U slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

 

Cijena ovog programa je rađena na bazi minimalno 15 putnika u grupi. Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata (tečaj €…) ili nedovoljno prijavljenog broja putnika kao i otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Za ovaj program vrijede opći uvjeti poslovanja Lily toursa te je osigurana jamčevina po ugovoru br. 804013320 – EUROHERC OSIGURANJE d.d., Varaždin. Preporučamo uplatu paketa putnog osiguranja. Osigurana je polica osiguranja od odgovornosti br. 804013319 – EUROHERC OSIGURANJE d.d., Varaždin. Plaćanje prema dogovoru (mogućnost plaćanja u više mjesečnih obroka). Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvpei.hr. Glavni organizator: putnička agencija GO.

Dodatne informacije

DestinacijaHAKONE, KYOTO, NARA, OSAKA, TOKIO
1

ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso dva sata prije polijetanja zrakoplova za Istanbul. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let Turkish Airlines TK 1056 s polijetanjem u 20:10 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokio na liniji Turkish Airlines TK 52 u 01:40 sati. Obroci i odmor tijekom leta.

2

ISTANBUL - TOKIO

Dolazak u Tokio predviđen je za 19:30 sati. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3

TOKIO

Nakon doručka, cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Vožnja sa zaustavljanjima i razgledom grada: Tokyo Metropolitan Government Buildingsa, kompleksa građevina u kojem je sjedište tokijske metropolitanske uprave. Zgrade su malo arhitektonsko čudo s dva tornja, a gradnja je koštala milijardu dolara. Na 45-om katu Glavne zgrade br. 1. smješten je i vidikovac na koji ćemo se popeti brzim liftom te razgledati cijeli Tokio s visine od 202 metra, odakle se vidi „kao na dlanu“. Nastavak vožnje do četvrti Shinjuku s razgledom zanimljivih arhitektonskih projekata, pravih umjetničkih djela suvremene arhitekture, napravljenih po narudžbi lokalne uprave. Odredište nam je i hram Meiji te kompleks koji ga okružuje, a posvećen je božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i njegove supruge carice Shoken. Hram je smješten u predivnoj, uvijek zelenoj šumi koja je posađena prije 90 godina, kada je zasađeno 120.000 stabala i točno 365 vrsta (koliko je dana u godini) donesenih iz svih dijelova Japana i svijeta. Slobodno vrijeme za ručak te nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom nacionalnog parlamenta te Akasaka palače – bivše rezidencije japanskih prinčeva. Povratak u hotel, noćenje.

4

TOKIO

Nakon doručka slijedi nastavak razgleda Tokija. Kako bismo bolje upoznali svakodnevnicu Japanaca, uputit ćemo se na tržnicu Tsukiji, poznatu po ponudi velikog broja i raznih vrsta ribe koja se tu može kupiti. Osim iznimne važnosti za Tokio i Japan, ovo je i najveća riblja tržnica na svijetu. Slijedi vožnja brodom po rijeci Sumida, a potom posjet Asakusa Kannonu, hramu božice Kannon smještenom u nekadašnjem ribarskom selu Asakusa. Jedan je to od najslavnijih hramova Japana i godišnje ga obiđe 30 milijuna posjetitelja. Šetnja popularnom četvrti Asakusa i jednom od najstarijih trgovačkih ulica grada – Nakamise, koja se smatra najboljom ulicom u Tokiju za kupovinu suvenira, a i odlično je mjesto za isprobati lokalnu hranu. U nastavku vožnja po četvrti Ginza, čuvenoj po velikim robnim kućama, bezbrojnim trgovinama i odličnim restoranima. Povratak u hotel. Noćenje.

5

TOKIO - HAKONE

Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja autobusom do Hakonea. (Vaša se prtljaga prevozi posebno iz hotela u Tokiju i čekat će Vas u hotelu u Nari. Stoga je potrebno ponijeti jednu torbu sa stvarima dostatnim za jedno noćenje i sljedeći dan.) Po dolasku u Hakone, slijedi vožnja brodom po jezeru Ashi, nastalom nakon jedne od brojnih vulkanskih erupcija, uz pogled na planinu Fuji, koja je i simbol Japana. Obići ćemo i hram Hakone, smještena na obali jezera, koji je nekada bio najomiljeniji hram samuraja, o čemu se može više doznati u malom muzeju pored hrama. Hakone je sastavni dio Nacionalnog parka Hakone Fuji Izu, poznatog po izvorima termalne i nadasve blagotvorne vode. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak izleta uključuje odlazak na planinu Komagatake popularnom gondolom (žičarom) s koje se pruža jedinstven pogleda na jezero Ashi te na očaravajuću planinu Fuji. Odlazak do hotela u Hakoneu. Smještaj. Večera u hotelu. Noćenje.

6

HAKONE - NARA - OSAKA

Doručak te odjava iz hotela. Vožnja autobusom do stanice Odawara odakle se vozimo ultra-brzim vlakom tzv. bullet trainom (vlakom-metkom) do Osake. Po dolasku, odlazak autobusom do Nare na organizirani obilazak Kasuga Taisha, hrama i svetišta koje je mnogo puta dograđivano, a čiji unutarnji dio sadrži stotine raskošnih lanterni što su ih hodočasnici ostavljali nadajući se boljoj budućnosti. Slijedi posjet hramu Todaji-ji, jednom od najslavnijih i povijesno najvažnijih budističkih hramova Japana, u kojem je čuvena statua Velikog Buddhe. Odlazak na ručak u lokalnom restoranu. Slijedi bilazak Parka jelena, ustanovljenog u prvim godinama 14. stoljeća, u kojem obitava 1200 sika-jelena, koje su smatrali svetim, pa i božanskim životinjama – ukoliko bi netko ulovio jelena, kažnjavalo ga se okrutnom smrću, i tako je bilo sve do sredine 17. stoljeća. Danas se jeleni više ne smatraju svetima, ali kako ih je ostalo malo, u ovom raskošnom parku napravili su im dom i čuvaju ih kao nacionalno blago. Povratak u hotel u Osaki. Noćenje.

7

OSAKA - KYOTO - OSAKA

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevni razgled Kyota autobusom, uz obilazak hrama Kinkakuji, odnosno Zlatnog paviljona, koji je simbol ovog grada. Nekada je bio dom shoguna, a sagrađen je u stilu Kitayama kulture, specifičnog načina života koji se razvio među pripadnicima bogatih aristokratskih krugova u Kyotu. Sljedeće odredište bit će nam hram Kiyomizu, građen prije nego što je Kyoto postao glavni grada Japana. Nakon slobodnog vremena za ručak, odlazimo iskusiti tradicionalnu ceremoniju ispijanja japanskog čaja – jedan je to od tradicionalnih obreda kojem se pridaje izniman značaj te kojim se izražava gostoprimstvo, a iako stoljećima stara ceremonija je ostala sačuvana do današnjih dana. Poslijepodne je rezervirano za odlazak do Shijo-Kawaramachija, dijela grada poznatog po brojnim trgovinama te čuvenoj Nishiki-dori, tržnici koja zauzima nekoliko ulica i s brojnim egzotičnim ponudama, među kojima se ističu sušena riba, ukiseljeno povrće, japanski slatkiši te odličan sushi. Povratak u hotel u Osaki. Noćenje.

8

OSAKA

Doručak te odlazak na cjelodnevni razgled grada Osake koji uključuje obilazak Umeda Sky Buildinga – Floating Gardena, zgrade s mostom-opservatorijem, arhitektonskog čuda i zaštitnog znaka Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom Osaka Castle Museuma, prekrasnog dvorca u zelenim tonovima koji je tijekom japanske povijesti odigrao niz važnih uloga. Potom slijedi odlazak do četvrti Dotonbori, najživlje i omiljene gastronomske i zabavne četvrti stanovnika Osake. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Vožnja do hotela. Noćenje.

9

OSAKA - TOKYO - ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe do polaska na željezničku stanicu i ukrcaja u Shinkansen vlak za Tokyo; presjedanje na vlak za zračnu luku Narita i check in za let prema Istanbulu. Predviđeni polazak zrakoplova je u 21:25 na liniji TK 53 Turkish Airlinesa.

10

ISTANBUL - ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 04:10 po lokalnom vremenu, presjedanje na let TK 1053 Turkish Airlinesa za Zagreb s predviđenim polaskom u 07:20 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:35 sati.

 KORISNE INFORMACIJE

Službeno ime: Japan

Geografski položaj: istočna Azija

Glavni grad: Tokio

Površina: 377.835 km2

Broj stanovnika: 127.450.000 (2010.)

Službeni jezik: japanski

Vjerska pripadnost: šintoisti i budisti

Vremenska razlika: +7 h/+8 h u odnosu na Hrvatsku

Novčana jedinica: japanski yen (JPY); 1 yen – 100 sena; 1 kn ≈ 17 JPY; 1 EUR ≈ 132 JPY; 1 USD ≈ 115 JPY

Električni napon: 100 V; 60Hz u zapadnom Japanu, 50HZ u Tokiju i na istoku; potreban adapter

Hrana: Često se čuje izreka da Japanci hranu konzumiraju očima – japanska jela uvijek su servirana na izuzetno kreativan način, najčešće u porcijama dovoljnim tek za jedan zalogaj. Stoga ne čudi da se u japanskim restoranima ocjenjuju tri elementa – umijeće kuhanja, prezentacija hrane te opće raspoloženje.

Riža kratkog zrna nezamjenjiv je sastojak japanske prehrane, ali i ponosa. Naime, želeći sačuvati svoju neovisnost, Japanci su odbacili mogućnost uvoza jeftinije riže, pa za svoje potrebe sami uzgajaju svu rižu. No, za razliku od zapadnjaka, Japanci rižu serviraju ne kao prilog glavnom jelu, već pred kraj obroka.

Tjestenina je također veoma popularan obrok među legendarno vrijednim stanovnicima Zemlje izlazećeg Sunca, koji je smatraju jednako primamljivom delicijom bez obzira je li poslužena hladna ili topla. Uz konzumaciju tjestenine povezano je i glasno srkanje – običaj koji u Japanu ne samo da je opće prihvaćen, već je najbolji dokaz uživanja u hrani.

Među ostalim više ili manje poznatim japanskim specijalitetima, nalaze se sushi (sirova riba položena na rižu začinjenu octom), sashimi (sirova riba narezana na tanke listiće konzumirana uz hrenom aromatiziran sojin umak), tempura (pržena riba i povrće posluženi uz tentsuyu umak), yakitori (vrsta pilećih ražnjića umakanih u slatkasti sojin umak), shabu shabu – jelo popularno na zabavama diljem svijeta koje svoje otkriće navodno duguje mongolskom vladaru Džingis-kanu, te okonomiyaki (vrsta palačinke punjena mesom, ribom ili povrćem). Osim gore navedenih, vrijedi spomenuti i bento – kompletan ručak pakiran u dekoriranim kutijama s odjeljcima za različite vrste hrane (riža, meso, juha od fermentiranog zrna soje, povrće i komad voća)

Piće: sake je piće čija je popularnost već davno prešla granice Japana – zagrijana rižina rakija poslužena u keramičkim flašicama tokkuri iz kojih se ulijeva u malene šalice sakzuki i pije naiskap. Drugo važno piće je zeleni čaj ili o-cha, topli napitak poznat po svom ljekovitom djelovanju – bogat je izvor flavonoida, snažnih antioksidanata koji neutraliziraju slobodne radikale i na taj način štite naš organizam od mnogih bolesti

Odjeća: udobna i prozračna, ali svakako ponijeti jaknu, vestu ili džemper

Kupovina: Japan je raj za kupovinu! U brojim trgovinama prodaje se sve, od tradicionalnih suvenira do najnovije elektronike i najnovijih modnih marki. Zastupljeni su kako domaći, tako i strani brandovi. U velikim gradovima poput Tokija i Osake nalazi se nekoliko trgovačkih četvrti, svaka jedinstvenog karaktera, najčešće locirane blizu glavnih željezničkih postaja

Klima: varira od regije do regije. Većina zemlje ima četiri klasična godišnja doba. Proljetni mjeseci su ožujak, travanj i svibanj. Temperature su ugodne i nema puno kiše. Prosječna dnevna temperatura u ožujku je 13°C, a u svibnju 23°C.

Pozivni broj zemlje: +81

Mobilni telefon: moguća upotreba hrvatskih mobilnih brojeva, ali preporučamo prije puta provjeriti cijene/tarife i uvjete s mobilnim operaterima u Hrvatskoj

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske