ISTANBUL

 

 

 ~ 4 dana avionom iz Zagreba ~

 

 

 

DATUMI PUTOVANJA:

28.04. – 01.05.2018.

31.05. – 03.06.2018.

22.06. – 25.06.2018.


 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  1.795 kn

 

 

Minimalan broj putnika: 15

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu

 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Istanbulu

 • razglede prema programu

 • pratitelja na putovanju

 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Obavezne doplate po osobi:

 • zrakoplovne pristojbe 950 kn (podložne promjenama)

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 500 kn

 • večeru s programom 400 kn (plaćanje prilikom prijave, najmanje 15 osoba)

 • ručak i vožnja Bosporom 400 kn (plaćanje prilikom prijave, najmanje 15 osoba)

 • doplatu za paket ulaznica (Topkapi, Hagia Sofia) 200 kn (plaćanje prilikom prijave)

 • ulaznicu u Dolmabache palaču cca 9 Eur po osobi

 • doplatu za izradu vize 170 kn (plaćanje prilikom prijave)

 • jamčevinu i torškove organizacije

 • putno osiguranje (preporučujemo)

 

Korisne informacije:

 • ulaznice za djecu do 9 godina gratis!
 • Osnovne informacije
 • viza je potrebna za ulazak u zemlju
 • Važne napomene
 • Od 1. travnja 2013. Republika Turska je uvela vize za hrvatske državljane.

Procedura se od 10.4.2014. donekle promijenila te se viza može ishoditi na sljedeće načine:

1. online na web stranici www.evisa.gov.tr
Cijena vize je 20 USD (multiple entry visa vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda smijete boraviti u R. Turskoj najviše 90 dana).
Za izradu je potrebna putovnica (od 2015 godine mora važiti minimalno 8 mjeseci od datuma ulaska u Tursku) i kreditna kartica.
Mogućnost posredovanja agencije!

2. u Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu, Masarykova 3/2 i to uz sljedeću dokumentaciju:
putovnica (od 2015 godine mora važiti minimalno 8 mjeseci od datuma ulaska u Tursku)
1 fotografija
popunjeni formular
povratna avionska karta ukoliko se putuje avionom
rezervacija hotelskog smještaja ili pozivno/garantno pismo osobe kod koje ćete boraviti
Cijena vize za jedan ulazak (Single Entry Visa) je 345 Kuna (plativo u gotovini), odnosno više ulazaka 1100 Kuna.
Najmanji broj putnika

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Cijena ovog programa je rađena na bazi minimalno 15 putnika u grupi. Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata (tečaj €…) ili nedovoljno prijavljenog broja putnika kao i otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Za ovaj program vrijede opći uvjeti poslovanja Lily toursa te je osigurana jamčevina po ugovoru br. 299/15 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Preporučamo uplatu paketa putnog osiguranja. Osigurana je polica osiguranja od odgovornosti broj 099090000103 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Plaćanje prema dogovoru (mogućnost plaćanja u više mjesečnih obroka). Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvpei.hr. Glavni organizator: turistička agencija KOMPAS ZAGREB

 

Dodatne informacije

Destinacijadvorci Bavarske, MUNCHEN, SALZBURG
1

ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija najkasnije 120 min. prije leta. Let zrakoplovom Turkish Airlinesa TK1054 za Istanbul u 9.30 sati s dolaskom u Istanbul u 12.30 sati. Po dolasku, transfer do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora predlažemo popodnevnu šetnju okolicom hotela i jednim od najpoznatijih dijelova Istanbula, trgom Taxim i čuvenom shopping ulicom – Istiklal Cadessi. Noćenje u hotelu.

2

ISTANBUL

Nakon doručka, razgled znamenitosti grada uz lokalnog vodiča. Tijekom obilaska posjetit ćete palaču Topkapi (nekadašnju palaču otomanskih sultana, danas muzej u kojem se između ostalih nalazi i treća po veličini kolekcija kineskog i japanskog porculana), Hagiu Sofiu (izgrađenu za vladavine cara Justinijana, 6. stoljeće; do 15. st. bila je bizantska crkva, kasnije džamija, a danas muzej predložen od mnogih povjesničara kao osmo čudo svijeta), Plavu Džamiju (za mnoge najljepšu džamiju u gradu iz 17. stoljeća sa 6 prekasnih minareta) te Hipodrom (nekadašnji centar političke aktivnosti iz Rimskog perioda). Povratak u hotel. Navečer predlažemo odlazak na večeru (doplata) gdje ćete uživati u turskim specijalitetima uz folklorni program. Noćenje u hotelu..

3

ISTANBUL

Doručak. Odlazak na Grand Bazaar, bazar s 4.000 dućana gdje svatko može naći ponešto za sebe. Poznati su dućani sa srebrom, bakrom, vezom, turskim ćilimima. Poslijepodne predlažemo vožnju brodom po Bosporu uz pogled na brojne drvene kuće, palače i mostove koji povezuju dva kontinenta, uz ručak u restoranu (doplata). Za one koji ostaju u gradu preporučamo posjet veličanstvenoj palači Dolmabahce. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu..

4

ISTANBUL - ZAGREB

Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku Ataturk. Predlažemo odlazak do starog dijela grada i obilazak tornja Galata (iz 14 st.), cisterne Yerebatan (iz 6. st, izgrađena po nalogu bizantinskog cara Justinijana i, svakako Suleymanije – druge najveće džamije u Istanbulu (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog) ili prolazak Marmara tunelom (jedan od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi ispod bosporskog kanala). Povratak do hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplova Turkish Airlinesa TK1055 u 18.05 sati s dolaskom u Zagreb u 19.15 sati