INDIJA & MALDIVI

 

New Delhi – Agra – Fatehpur Sikri –

Jaipur – Maldivi

 

 

 

DATUM PUTOVANJA: 01.12. – 11.12.2017.

 


 

Maldivi su koraljni arhipelag od 1200 otočića razbacanih oceanom s jugozapadne strane indijskog podkontinenta. Blještavo bistre lagune osjenjene šumarcima palmi te nepregledne plaže srebrnastog pijeska obasjane suncem cijele godine stvaraju prizor koji se mora doživjeti da biste postali svjesni prirodne čarolije nazvane Maldivi.

 

S druge pak strane, čaroliju suživota nekoliko etničkih skupina koje su ostavile neizbrisiv trag na današnju Indiju predstavlja Zlatni trokut, sinonim rute Delhi-Agra-Jaipur, kojim i započinje naše putovanje.

 


 

*Vrijednost više:

– odlični hoteli 5* s bazenima, ulaznice, vožnja rikšom, jahanje na slonu, besplatno posredovanje pri ishođenju indijske vize, popust za djecu do 2.500 kn

 

 

Ultra first minute cijena po osobi do 01.09.2017.:        11.990 kn

First minute cijena po osobi do 01.10.2017.:              12.490 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:            12.990 kn

 

Pristojbe u zračnim lukama: 2.690 kn

 

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 01.09., odnosno 01.10.2017. ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

 

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa) uključujući i lokalni let Delhi – Malé;

 • prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;

 • smještaj u New Delhiju u hotelu Crowne Plaza Mayur Vihar 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;

 • smještaj u Agri u hotelu Double Tree by Hilton 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na na osnovi 2 noćenja s doručkom;

 • smještaj u Jaipuru u hotelu Jaipur Hilton 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;

 • smještaj na Maldivima u hotelu Paradise Island Resort & Spa 5* ili sl. na osnovi 2 polupansiona;

 • razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;

 • vožnju rikšom u New Delhiju;

 • jahanje na slonu u Jaipuru;

 • pratitelja iz Zagreba;

 • troškove organizacije putovanja i jamčevine

 

Cijena ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 2.690  kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 3.990 kn, obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD, trošak vize za Indiju (370 kn), doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni, osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo).

 

Popusti:

Dijete 2-4,99 godina u krevetu s roditeljima:                 2.500 kn

Dijete 5-11,99 godina na pomoćnom ležaju:                    1.000 kn

Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju:                     500 kn 

 

 

Napomena:

Smještaj u trokrevetnoj sobi:

– trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

– kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

 

Fakultativna ponuda, uz minimum 10 osoba:

 • Polupansion u Indiji (6 večera u hotelima): 690 kn

 • Puni pansion na Maldivima (2 ručka): 450 kn

 • Predstava Saga o ljubavi u Agri: 260 kn po osobi

 • uključeno: ulaznica (platinum kategorija) i povratni transfer

 

VIZE:

Hrvatski državljani trebaju vizu i za Indiju i za Maldive.

Indijsku vizu je moguće ishoditi on-line putem poveznice https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Cijena vize iznosi 370 kn49,20 USD uključivši bankovni trošak ), a plaćanje je moguće MasterCard ili Visa karticama.

Vizu je moguće ishoditi unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju.

Viza za Maldive se dobiva po ulasku u zemlju i besplatna je.

 

RED LETENJA:

 

TK1054 01DEC                    ZAGREB               ISTANBUL            09:30      13:35                                                   

TK 716    01DEC                  ISTANBUL            DELHI                   20:50      05:15+1                               

TK 731   10DEC                    MALE                   ISTANBUL            23:55      06:35+1                                               

TK1053  11DEC                    ISTANBUL            ZAGREB              08:20      08:35

 

 

Minimalni broj putnika: 15

 

 

Cijena ovog programa je rađena na bazi minimalno 15 putnika u grupi. Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata (tečaj €…) ili nedovoljno prijavljenog broja putnika kao i otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Za ovaj program vrijede opći uvjeti poslovanja Lily toursa te je osigurana jamčevina po ugovoru br. 299/15 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Preporučamo uplatu paketa putnog osiguranja. Osigurana je polica osiguranja od odgovornosti broj 099090000103 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Plaćanje prema dogovoru (mogućnost plaćanja u više mjesečnih obroka). Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvpei.hr. Glavni organizator: putnička agencija GO.

 

Dodatne informacije

DestinacijaAGRA, FATEHPUR SIKRI, JAIPUR, MALDIVI, New Dehli
1

ZAGREB - ISTANBUL - NEW DELHI

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso kod šaltera Pošte u 07.30h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1054 u 09.30h. Dolazak u 13.35h te nastavak leta za Delhi u 20.50h na liniji TK 716. Večera i odmor tijekom noćnog leta.

2

NEW DELHI

Očekivano slijetanje u Delhi u 05.15h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s lokalnim predstavnikom. Srdačna dobrodošlica i prijevoz do hotela. Doručak te nakon kraćeg odmora odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala. Tijekom razgleda imat ćete priliku iskusiti vožnju rikšom jednim od najstarijih i najprometnijih bazara Chandni Chowk, sa spletom uskih uličica i trgovina u kojima se prodaje gotovo sve, od curryja do dijamanata. Noćenje.

3

NEW DELHI - AGRA (205 km/cca. 5 h)

Nakon doručka, razgled Novog Delhija. Posjet kompleksu Kutab minareta (dio UNESCO-a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija

grada. Put dalje vodi do Vrata Indije, spomenika indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; pa do Predsjedničke rezidencije; Parlamenta i ostalih zgrada vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Prije polaska prema srednjovjekovnoj Agri, kratko ćemo se zaustaviti kod hrama Lotus, jednog od simbola grada i remek-djela moderne indijske arhitekture. Slijedi prijevoz do Agre, prve mogulske prijestolnice. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4

AGRA

Doručak te posjet veličanstvenom Taj Mahalu (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do impozantne tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Slijedi posjet grobnici Itimad-ud-Daulah, prvoj grobnici izgrađenoj od bijelog mramora i na obalama rijeke Yamuna te je zato često nazivaju Baby Taj. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu „Saga o ljubavi“ (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

5

AGRA - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR (245 km/cca. 5 h)

Nakon doručka polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Impresivna je džamija Jama Masjid; Buland Darwaza – Vrata pobjede visoka 54 m izgrađena u čast Akbarove pobjede u Gujaratu; palača Jodha Bai, zanimljiv spoj hinduističke i islamske arhitekture; mramorna grobnica šeika Salim Chistia. Po dolasku u Jaipur, smještaj u hotel. Ovaj slikoviti „ružičasti grad“ dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno je jedan od simbola indijske civilizacije. Noćenje.

6

JAIPUR

Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te posjet Hawa Mahalu – Palači vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. U smiraj dana razgled ćemo zaokružiti posjetom monumentalnom hinduističkom hramu Birla Mandir, posvećenom bogu Višnu, smještenom podno utvrde Moti Dungri. Povratak u hotel. Noćenje.

7

JAIPUR - NEW DELHI (255 km/cca. 5 h)

Doručak. Iskoristite današnji dan za posljednju kupovinu na jednoj od mnogobrojnih tržnica jer grad je prava riznica za kupnju suvenira, nakita, tradicionalnih predmeta i dr. U poslijepodnevnim satima polazak autobusom prema zračnoj luci u Delhiju. Po dolasku, prijava za let za Maldive.

8

NEW DELHI - MALE / MALDIVI

Let za Maldive. Po slijetanju u zračnu luku u Maléu, prijevoz brzim brodom do hotela. Prijava i smještaj u sobe/bungalove. Ostatak dana slobodno vrijeme za odmor i opuštanje. Maldive čini arhipelag od 26 atola s 1200 otoka, od kojih je 200 otoka nastanjeno, dok je 87 u potpunosti pretvoreno u ekskluzivna turistička odredišta. Ostatak arhipelaga je nedirnuta priroda usred Indijskog oceana – visina otoka rijetko doseže 2 metra, što je pravo prirodno čudo. Arhipelag ukrašen kokosovim palmama, prekrasnim bijelim plažama, tirkiznim lagunama, čistim toplim morem i koraljnim grebenima prepunim raznolikom tropskom florom i faunom, pravi je raj za dušu i tijelo! Večera. Noćenje.

9

MALDIVI

Doručak. Slobodan dan za uživanje u suncu, moru i rajskim plažama. Večera. Noćenje.

10

MALDIVI - ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme do prijevoza u zračnu luku u večernjim satima. Prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa, TK 731 u 23.55h.

11

ISTANBUL - ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 06.35h te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 08.20h. Očekivano vrijeme dolaska u 08.35h po loklanom vremenu. Završetak programa.