ČEŠKI KRUMLOV I DVORCI JUŽNE ČEŠKE 

Termin putovanja: 05.10.–07.10.2019. GARANTIRANI POLAZAK

razgled četiri najljepša dvorca južne Češke:
JINDŘICHŮV HRADEC – ROŽMBERK NAD VLTAVOU – HLUBOKA NAD VLTAVOU – ČEŠKI KRUMLOV

mogućnost polaska: Zagreb, Varaždin i Čakovec

vrijednost više: smještaj u čarobnom Češkom Krumlovu

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI:
First Minute 990 knRedovna cijena 1.090 kn
First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Češkom Krumlovu
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • večera u tradicionalnoj pivnici u Češkom Krumlovu 15 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • organizirani razgled i paket ulaznica za dvorce koji se posjećuju prema programu: Jindřichův Hradec, Hluboka nad Vltavou i Rožmberk nad Vltavou 30 eur – obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta (cijena uključuje rezervaciju, ulaznice i razgled dvoraca – obilasci traju 45-60 minuta, ulaz je grupni u točno određeno vrijeme)
 • razgled pivovare Budweiser uz degustaciju i ručak 20 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • ulaznicu za dvorac Češki Krumlov 320 czk (cca. 13 eur, individualni obilazak traje 55 minuta, dvorac je otvoren svaki dan osim ponedjeljka od 9 do 16 h)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 300 kn (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba)
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

Nema popusta za trokrevetnu sobu.
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme i mjesto polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

Mogućnost doplate za odabir sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):
Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
•    za posebno sjedalo u autobusu:
–    1 red – sj 3,4     100 kn
–    2 red – sj 5,6,7,8     100 kn
•    za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Cijena ovog programa je rađena na bazi minimalno putnika u grupi. Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata (tečaj €…) ili nedovoljno prijavljenog broja putnika kao i otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Za ovaj program vrijede opći uvjeti poslovanja Lily toursa te je osigurana jamčevina po ugovoru br. 299/15 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Preporučamo uplatu paketa putnog osiguranja. Osigurana je polica osiguranja od odgovornosti broj 099090000103 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Plaćanje prema dogovoru (mogućnost plaćanja u više mjesečnih obroka). Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvpei.hr. Glavni organizator: putnička agencija Idea Club Travel d.o.o.

 

1

ZAGREB - JINDRICHUV HRADEC - ČEŠKI KRUMLOV

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Češkoj uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Jindřichův Hradec i razgled prekrasnog srednjevjekovnog gradića: središnji trg, gotička crkva, dvorac – treći po veličini grad/dvorac nakon Praga i Češkog Krumlova (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). U dvorcu se nalaze 320 soba, te 10.000 umjetničkih djela i knjiga. Nakon razgleda i šetnje parkom odlazak prema Češkom Krumlovu, najromantičnijem povijesnom gradiću južne Češke koji svojom osebujnošču ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora šetnja gradom s voditeljem putovanja, te prvo upoznavanje grada i fakultativni odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih čeških pivnica (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Noćenje.

2

ČEŠKI KRUMLOV -ROŽMBERK NAD VLTAVOU - HLUBOKA NAD VLATAVOU - ČEŠKI KRUMLOV

Doručak. Kraća vožnja autobusom do dvorca Rožmberk nad Vltavou. Razgled dvorca iz 13. stoljeća (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), koji je tijekom 16. stoljeća bio u vlasništvu i Jana Zrinskog, sina hrvatskog bana Nikole Šubića Zrinskog. Slobodno vrijeme i nastavak prema dvorcu Hluboka nad Vltavou, jednom od najljepših čeških dvoraca koji je romantična kopija engleskog Windsora sa velikim parkom. Iako je dvorac drevan, obnova u baroknom stilu, a zatim nova obnova u stilu romantizma dale su mu današnji izgled. Razgled unutarnjih prostorija dvorca s bogatom kolekcijom namještaja, tapiserija, porculana, oružja i lovačkih trofeja koji pripadaju obitelji Schwarzberg (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Slobodno vrijeme za šetnju parkom. Povratak u Češky Krumlov i slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili razgled dvorca Češki Krumlov (individualno) koji je svojom veličinom na drugome mjestu u kategoriji Čeških dvoraca. Ispred njega je samo praški dvorac Hradčany. S obzirom da se dvorac koji je građen u 13.st. nalazi u neposrednoj blizini rijeke svojim oblikom potkove djelomično prati njezin tok. Dvorcem dominira veliko dvorište unutar kojega je most koji premošćuje pukotinu u stijeni na kojoj se dvorac gradio. Od 1992. godine je pod zaštitom UNESCO-a. Noćenje.

3

ČEŠKI KRUMLOV - ČEŠKE BUDEJOVICE - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Razgled Češkog Krumlova, jednog od najromantičnijih povijesnih gradića južne Češke, smještenog iznad rijeke Vltave. Grad je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća i izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju, a povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Razgled grada: most na plaštu, glavnog trga s fontanom, crkva Sv. Vita koja dominira gradom, šetnja uskim gradskim uličicama je kao putovanje vremeplovom u prošlost! Romantična povijesna jezgra okružena je vijugavim uličicama i sačuvala je izgled od prije nekoliko stoljeća. Svake godine ovaj grad posjeti više od milijun posjetitelja.
Nastavljamo do Českih Budějovica, glavnom gradu Južne Bohemije poznatog po proizvodnji piva. Razgled stare gradske jezgre: Trg Otokara Premysla II, Gradska Vijećnica, Crni toranj, Samsonova fontana, katedrala Svetog Nikole, Rabenštajnska kula …i posjet pivovari gdje ćete se upoznati sa tehnologijom proizvodnje čuvenog češkog piva Budweiser uz degustaciju, a nakon razgleda odlazak na ručak (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.