GRUPNI POLAZAK

 

„ALJAŠKA AVANTURA“

MS NOORDAM

 

ANCHORAGE – SEAWARD – GLACIER BAY – HAINES

JUNEAU – KETCHIKAN – VANCUVER

 

DATUM PUTOVANJA: 24.06. – 03.07.2017.

 

 

ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA!!!

 


 

ALJASKA

 

To je zemlja ponoćnog sunca i jedno o rijetkih mjesta na Zemlji gdje se doista može disati. Beskonačni horizont, moćni ledenjaci, jezera, divlje životinje kao što su kitovi, losovi, vukovi, polarni medvjedi i slično, dodatno će Vas impresionirati. Očarat će Vas planinski greben u Glacier Bay-u i veličanstvenost nacionalnog parka Denali. Aljaska je doista destinacija za ljubitelje prirode i sa svojim čarima sigurno Vas neće razočarati.

 

– netaknuta priroda Aljaske i pokrajina koja oduzima dah

                           – Anchorage, Seaward, Juneau, Skagway, Ketchikan, Glacier Bay i slikovita plovidba kroz Inside Passage

 – krstarenje s Premium brodarom Holland America Line

 


 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj …

  • unutarnjoj kabini :                17.390 kn           

  • kabini s prozorom:                   20.890 kn    

  • kabini s balkonom:        22.990 kn           

 

Cijena za odraslu osobu na 3. i 4. ležaju: na upit!

Smještaj u jednokrevetnoj kabini/sobi: na upit!

 

OBVEZNE DOPLATE  UZ REZERVACIJU: lučke pristojbe koje iznose 1.495 kn; zrakoplovne pristojbe koje iznose 3.400 kn*

 

OBVEZNE DOPLATE NA BRODU: napojnice za osoblje koje iznose 11,50 USD po osobi/danu ; odnosno 12,50 USD po osobi/danu za putnike smještene u suite kabinama.

 

CIJENA UKLJUČUJE: 

povratni zrakoplovni let na relaciji Zagreb – Anchorage/Vancuver – Zagreb, 1 noćenje u hotelu 3* u Anchorage-u, poludnevni razgled Vancouvera, lokalni transferi zračna luka – hotel – luka – zračna luka, 8 – dnevno krstarenje s brodom MS Noordam 5* Premium brodara Holland America Line, smještaj u dvokrevetnoj kabini odabrane kategorije, prošireni puni pansion (doručak, ručak, večera, snack), gala večera, animacijski i zabavni program na brodu, upotreba fitnessa, bazena i ležaljki, pratitelja putovanja (za minimalno 20 prijavljenih putnika), ukrcaj i iskrcaj prtljage, pripremu i organizaciju putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

Troškove pića u barovima i restoranima, izlete, usluge frizerskog salona, masaže te ostale usluge u SPA-centru, igre na sreću u brodskom kasinu, usluge brodskog liječnika, te ostale osobne troškove tijekom krstarenja.

 

VIZA:

Viza za ulazak u SAD je potrebna. Atlas d.d. ne vrši pribavljanje vize za SAD. Izdaje se u Zagrebu u roku od 2 radna dana. (nakon prethodno dogovorenog intervjua). Informacije o potrebnoj dokumentaciji za izdavanje vize zatražite na internet stranici američkog veleposlanstva  http://zagreb.usembassy.gov/.

Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje američke vize koji imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju Atlas d.d. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

 

NAPOMENE:

*Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Brodar može promijeniti redoslijed plovidbe tijekom krstarenja ukoliko nastupe izvanredne okolnosti a sve u svrhu zašite i sigurnosti putnika. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovnih kompanija i podložna su promjeni.

 

 

Brodska kompanija Holland America Line ima više od 140 godina duge povijesti i tradicije te jedan od lidera u cruise industriji. Holland America brodovi su odabrani od strane vjernih putnika iz sljedećih razloga: najugodnija krstarenja, nagrađivane usluge i sadržaji, vrhunska kuhinju 5*, raznolik  spektar aktivnosti na brodu, širok izbor programa i itinerera. Holland America se strogo pridržava načela: dočarati putnicima visoku kvalitetu i jedinstven doživljaj, svaki put.

 

VAŽNO:

Minimalan broj prijavljenih potrebnih za ovu ponudu je 30 osoba. U slučaju manjeg broja putnika zadržavamo pravo izrade rekalkulacije cijena i uvjeta ili otkazivanje grupe u cijelosti.

 

 

VAŽNA NAPOMENA: Preporučujemo osiguranje u slučaju otkaza (informacije kod agenta).

 

 

Cijena ovog programa je rađena na bazi minimalno 30 putnika u grupi. Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata (tečaj €…) ili nedovoljno prijavljenog broja putnika kao i otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika. Za ovaj program vrijede opći uvjeti poslovanja Lily toursa te je osigurana jamčevina po ugovoru br. 299/15 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Preporučamo uplatu paketa putnog osiguranja. Osigurana je polica osiguranja od odgovornosti broj 099090000103 s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin. Plaćanje prema dogovoru (mogućnost plaćanja u više mjesečnih obroka). Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvpei.hr. Glavni organizator: putnička agencija ATLAS.

 

1

24.06.2017. ZAGREB - ANCHORAGE

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova  Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava i let zrakoplovom prema Anchorage-u (2 presjedanja). Dolazak istog dana u večernjim satima. Transfer do hotela i noćenje.

2

25.06.2017. ANCHORAGE - SEAWARD

Odjava iz hotela i organizirani transfer do Seaward-a, luke ukrcaja. Prijava i ukrcaj na brod, te smještaj u odabrane kabine. Isplovljavanje u 20 sati. Noćenje.

3

26.06.2017. PLOVIDBA

Opuštajući dan na moru. Panoramska plovidba prekrasnim krajolicima Aljaske na putu ka Nacionalnom parku Glacier Bay. Na obali se mogu vidjeti slapovi nastali otapanjem sniježnih kapa, kao i drveće koje raste na najneobičnijim mjestima stjenovitih litica. Ledenjaci i strme litice su dom medvjedima, vukovima, jelenima, losovima, dok u ledenom moru svoj dom nalaze tuljani, delfini i kitovi.

4

27.06.2017. PLOVIDBA NACIONALNIM PARKOM GLACIER BAY

Panoramska plovidba nacionalnim parkom Glacier Bay. Po načinu na koji se šepuri s količinom leda, moglo bi se pomisliti da je Glacier Bay razmetljiv. Ledenjaci se praktički tope u Vašem krilu. Holland America Line će Vas na ovom krstarenju upoznati s ovim specifičnim ekosustavom pod zaštitom UNESCO-a, gdje biljne i životinjske vrste žive skladu s prirodom, prilagođeni vječnim promjenama krajolika uzrokovanim topljenjem leda. Kada se odlomi komad leda i uz grmljavinu padne u more, udarac je toliko jak da vodeni stup dosegne i stotinu metara. Glacier Bay ima najviše ledenjačkih aktivnosti u svijetu.

5

28.06.2017. HAINES

Haines, malo mjestašce prekrasnog krajolika smještenog na obalama zaljeva Lynn, najdubljeg i najdužeg fjorda Sjeverne Amerike. Najpoznatiji je po rezervatu bjeloglavih orlova.

6

29.06.2017. JUNEAU

Juneau je glavni grad Aljaske i do njega se može doći samo morem ili zrakom. Osnovali su ga tragači za zlatom 1881. godine. Oduševit će Vas šarenilo voda, šuma i planina, kojih ovdje ima na pretek. Stisnut između kanala Gastineau i obalnih planina, Juneau nudi raznolikost na maloj udaljenosti. Na „stražnjim vratima“ su ledenjak Mendenhall i nenadmašna ledena polja. Nepregledna nacionalna šuma Tongass prostire se na sjeveroistok. U gradu možete obaviti kupnju ili iznajmiti kajak, saonice s psećom zapregom, splav, planinariti, gledati kitove, pecati ili razgledavati krajolik iz zraka (svi izleti su uz doplatu). Brod isplovljava u 22.00 sata. Noćenje na brodu.

7

30.06.2017. KETCHIKAN

Brod pristaje u Ketchikan u 11.00 sati. Ketchikan se smjestio na uskom dijelu tjesnaca Tongass te su ovdje brojne trgovine i kuće sagrađene na vodi. Osim po prekrasnoj prirodi i idiličnom krajoliku te bogatoj Aljaškoj starosjedilačkoj kulturi, Ketchikan je poznat i po dugoj povijesti ribolova, zbog čega je i samoprozvani Glavni grad lososa. Osim glavnih atrakcija (ulica Creek, Povijesni muzej Tongass, Totem Bight State park, selo Saxman), možete razgledati iz zraka nacionalni park Misty Fjords. Ovi dubokomorski fjordovi nastali su kao posljedica povlačenja velikih ledenjaka koji su iza sebe ostavili granitne stijene koje se uzdižu stotine metara iznad mora s bezbroj slapova koji poniru u mirne vode (svi izleti su uz doplatu).

8

01.07.2017. PLOVIDNA KROZ INSIDE PASSAGE

Dan na moru. Na povratku prema ukrcajnoj luci Vancuveru, panoramska plovidba unutarnjim prolazom (Inside Pasage) gdje možete uživati u prekrasnoj panorami prolaza. Možda Vam se pridruže i kitovi! Noćenje na brodu.

9 i 10

02.07. i 03.07.2017. VANCOUVER - ZAGREB

Doručak na brodu. Nakon iskrcaja i preuzimanja prtljage organizirani razgled Vancuvera uz pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite programe. Transfer do zračne luke Vancuver. Let preko neke od europskih zračnih luka prema Zagrebu.