Aktivan joga odmor u Istri

 

 

12.05. – 14.05.2017

 

 

 

Htjeli smo stvoriti mogućnost boravka izvan grada, omogućiti vam ugodno prirodno okruženje sa puno odmora i opuštanja u kombinaciji
sa joga satovima, posebno usmjerenim  reguliranju stresa te otpuštanju napetosti.
Tražili smo prostor gdje Vam možemo osigurati mir i privatnost i naravno zdravu prehranu. Za Vas smo pronašli Stanciju Glavini u Istri. Tražili smo odgovarajućeg učitelja joge za Vas – pronašli smo certificiranu i više nego potpunu i discipliniranu, Vanju Ilisić, koja se bavi jogom već dugi niz godina i ima svoj studio  Šareni slon u Varaždinu.

 

 

CIJENA ARANŽMANA (baza 12 osoba): 1.510,00 kn

 

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz turističkim mini busom na relaciji Varaždin – Cerovlje – Varaždin

uslugu smještaja na bazi 2 puna pansiona

troškove joga majstorice Vanje Ilisić

troškove agencijskog pratitelja

jamčevinu za paket aranžman

organizaciju i realizaciju programa

 

 

Zamisao joga putovanja jest posvetiti vrijeme samo sebi, a omogućujemo vam to u prekrasnoj prirodnoj okolini sa naglaskom na ayurvedsku prehranu. Vrijeme posvećeno sebi od neprocjenjive je važnosti za naše psihofizičko zdravlje, a ambijent prekrasne Stancije Glavini pruža nam mjesto u kojem se možemo potpuno opustiti i pobjeći od svakodnevne gradske gužve, stresa  i napetosti, kojih smo svijesni tek kad damo sebi priliku da se opustimo. Vjerujte nam ovaj vikend je potpuna relaksacija za um i tijelo!

 

 

 

„To be happy is a choice we make.“

1

VARAŽDIN - DRAGUĆ - CEROVLJE

  • Polazak iz Varaždina u jutarnjim satima, u smjeru Istre. Stanka u Zagrebu u slučaju polaznika iz Zagreba. Lagana vožnja prema Draguću – istarskom Holywoodu, gdje slijedi lagana šetnja gradom i mogućnost obroka u jednoj od konoba. Zbog svoje iznimne ljepote i slikovitosti Draguć je često bio filmskom kulisom. Ovdje su se snimali brojni filmovi. U nekima je gradić bio mjesto radnje, a nekima je samo posuđivao vizure i ambijente. Mnoge su filmske ekipe i glumci prošli dragućskim ulicama, a među njima su bili Karl Malden, Michael York, Nastassja Kinski, Demian Nash, Ena Begović, Mira Banjac, Pavle Vujisić, Milan Štrljić, Boris Dvornik, Zvonimir Lepetić…. Ovdje su snimani filmovi Marija, Letači velikog neba, Mandrin, Suton, Melita, Libertas, La Femme Musketeer i mnogi drugi.
  • Nastavak vožnje prema Cerovlju, mjestašcu gdje se smjestila stancija Glavini. Smještaj u sobe, kratak odmor, slijedi uvod u joga relaksaciju i terapiju te lagani slow flow/vinyasa sat joge sa Vanjom Ilisić. Predah uz laganu ayurveda večeru i druženje, noćenje.
2

CEROVLJE

  • Buđenje , slijedi uvod u pranajamu (tehnike disanja) i joga krije (tehnike čišćenja ) te Morning flow sat
  • Ayurveda doručak
  • Odmor, relaksacija, šetnja, druženje
  • Ayurveda ručak
  • U popodnevnim satima partner joga, relaksacija, šetnja / druženje,
  • U kasnijim popodnevnim satima vinyasa flow sat, meditacija
  • Večera, druženje, noćenje.
3

CEROVLJE - VARAŽDIN

  • Buđenje i lagani morning flow, pranajama i meditacija, slijedi doručak i druženje do ručka, nakon kojeg se pozdravljamo sa domaćinima i nastavljamo svoj put prema Varaždinu. Kraća zaustavljanja putem po potrebi.

Više o smještaju

Na Istarskom ladanjskom imanju od oko 30.000 m2, koje se nalazi na južnim padinama Dragućke Vale, dolazimo do stancije Glavini. Stancija se sastoji od 3 komforna restaurirana objekta koja čine jednu cjelinu, oazu za potpuni odmor u netaknutoj prirodi.
Glavni objekt je velika Villa renovirana u rustikalnom stilu sa svim modernim detaljima koja se sastoji od 5 spavaćih soba s 5 kupaonica, velikom kuhinjom, blagovaonom i dnevnom sobom za čitanje, TV-om, WIFI…i svim ostalim potrepštinama za ugodan boravak 10-12 osoba.Pored Vile nalazi se objekt za relaksaciju, smješten uz vanjski bazen veličine 8x4m, sa saunom, fitness dijelom, tušem, toaletom i velikim roštiljem. Pomoćna kuća ili kuća za goste je sa jednom spavaćom sobom, modernom kuhinjom, dnevnim boravkom, kupaonicom i velikom terasom s koje se prostire prekrasni pogledom na cijelu dolinu. Ukupni smještajni kapaciteti su 2-4 gostiju.

 Na imanju se bave sa ekološkim uzgojem voća i povrća. Tu se nalazi nasad od preko 300 stabala ekološki uzgajanih maslina, zatim raznog sezonskog voća (smokve, trešnje, višnje, jabuke, kruške, šljive..) i povrća koje koriste u kuhinji.
Oko Ekološkog imanja Glavini nema objekata, buke i gradske vreve. Ukoliko želite svoje joga iskustvo produbiti, želite mir, tišinu, buđenje uz pjev ptica u mediteranskoj idili, sa prekrasnim krajolikom i netaknutom prirodom s puno pozitivne energije, koja odmara, opušta i oporavlja samim boravkom ovdje, nećete biti razočarani.

Više o joga vikendu

Želja nam je podijeliti sa vama sve dobrobiti koje joga donosi čovjeku i upoznati vas sa alatima kojima možete pozitivno utjecati na poboljšanje kvalitete života.  Joga sadrži znanje o inteligentnom načinu kretanja tijela. Asane (vježbe) i pranajame (tehnike disanja) jačaju koštano – mišićni sustav, pomažu održavanju zdravlja kralježnice, uravnotežuju funkcije metabolizma, imunog i živčanog sustava. Također, poboljšavaju cirkulaciju svih tjelesnih sokova, povoljno djeluju na dišni i  probavni , neutraliziraju umor, napetost i stres, te unapređuju mentalno zdravlje.

Satovi će biti  laganijeg te srednjeg intenziteta, tako da se možete priključiti svi  bez obzira na dob i fizičku spremnost te prethodno prakticiranje joge.

Bez obzira jeste li novi na putu joge i samorazvoja ili želite produbiti svoju praksu joge u prekrasnom prirodnom okruženju, više ste nego pozvani!  Ovo je prilika za punjenje baterija, vraćanje sebi i introspekciju, no i za druženje i stvaranje novih prijateljstava. Zaista odmor za tijelo, um i dušu – nešto što nam je svima sve potrebnije. Vratite svom tijelu što mu dugujete, odmorite  se aktivno i relaksirajuće  u unutrašnjosti Istre uz fokus na same sebe, pravilnu prehranu i dobre vibracije okoline i shvatit ćete da ste Vi sami izvor zdravog tijela i uma, ako si to dozvolite.  

Vanja  Ilisić, certificirani je joga učitelj RYT 200 te se dalje educira na RYT 500 programu u njoj najmilijoj i inspirativnoj shali Gaia yoga u Zagrebu, pod vodstvom Sandre D. Bianco i Toma Ritchera. Vodi studio joge u Varaždinu te kroz razne aspekte i aktivnosti udruge nastoji pozitivno djelovati na poboljšanje kvalitete života.